Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 15 osoba

nadev

oko 100 g integralnog pirinča

oko 100 g celog zrna ovasa

4-5 glavica crnog luka

3 komada šargarepe

oko 200 g junećeg mlevenog mesa

oko 15 komada Paprika

1. kašika začin C

1. ravna kašika so

malo u prste suvi peršun

1/2 kašičice mleveni biber

malo u prste list suvog celera

1 komad krompira

2 Lista Lovira

još za prženje

1-2 kašike svinjske masti

1. kašićica aleve paprike

5 Komada Paradajza

Naši proizvodi

Priprema

prženje

naseckajte luk i narendajte šargarepu pa pržite. pred kraj dodajte malo praška za pecivo kako bi se luk otopio. (to ne morate da radite ali ja volim tako)

žitarice

posebno skuvajte integralni pirinač i ovas.

kada se luk upžio dodajte mu meso pa ga upržite sa solju i vegetom.

ceo nadev

nakon uprženog mesa dodajte skuvani ovas i integralni pirinač. dodajte biber i suvi peršun i celer kao i lovorov list.

promešajte i još par minuta propržite na vatri.

punjenje

smesom napunite paprike pa zatvorite kolutićima krompira.

kuvanje

poređajte paprike u šerpu, nalijte vodom. Ja uvek dodam 5-6 paradajzića da se u njih kuvaju paprike. i to je isto stvar ukusa. meni je tako ukusnije.

stavite šerpu na vatri da se prokuva oko 30 min. nakon toga u zagrejanoj rerni da se zapeku.

po izboru

možete zagrejati malo svinjsku mast, na svaku papriku posuti alevu papriku pa zagrejanom mašću preliti preko. vratiti još malo u rerni i paprike su gotove.