naseckajte luk i narendajte šargarepu pa pržite. pred kraj dodajte malo praška za pecivo kako bi se luk otopio. (to ne morate da radite ali ja volim tako)
žitarice
posebno skuvajte integralni pirinač i ovas.
kada se luk upžio dodajte mu meso pa ga upržite sa solju i vegetom.
ceo nadev
nakon uprženog mesa dodajte skuvani ovas i integralni pirinač. dodajte biber i suvi peršun i celer kao i lovorov list.
promešajte i još par minuta propržite na vatri.
punjenje
smesom napunite paprike pa zatvorite kolutićima krompira.
kuvanje
poređajte paprike u šerpu, nalijte vodom. Ja uvek dodam 5-6 paradajzića da se u njih kuvaju paprike. i to je isto stvar ukusa. meni je tako ukusnije.
stavite šerpu na vatri da se prokuva oko 30 min. nakon toga u zagrejanoj rerni da se zapeku.
po izboru
možete zagrejati malo svinjsku mast, na svaku papriku posuti alevu papriku pa zagrejanom mašću preliti preko. vratiti još malo u rerni i paprike su gotove.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 15 osoba
oko 100 g integralnog pirinča
oko 100 g celog zrna ovasa
4-5 glavica crnog luka
3 komada šargarepe
oko 200 g junećeg mlevenog mesa
oko 15 komada Paprika
1. kašika začin C
1. ravna kašika so
1/4 vrećice C Prašak za pecivo
malo u prste suvi peršun
1/2 kašičice mleveni biber
malo u prste list suvog celera
1 komad krompira
2 Lista Lovira
1-2 kašike svinjske masti
1. kašićica aleve paprike
5 Komada Paradajza
Naši proizvodi
Priprema
prženje
naseckajte luk i narendajte šargarepu pa pržite. pred kraj dodajte malo praška za pecivo kako bi se luk otopio. (to ne morate da radite ali ja volim tako)
žitarice
posebno skuvajte integralni pirinač i ovas.
kada se luk upžio dodajte mu meso pa ga upržite sa solju i vegetom.
ceo nadev
nakon uprženog mesa dodajte skuvani ovas i integralni pirinač. dodajte biber i suvi peršun i celer kao i lovorov list.
promešajte i još par minuta propržite na vatri.
punjenje
smesom napunite paprike pa zatvorite kolutićima krompira.
kuvanje
poređajte paprike u šerpu, nalijte vodom. Ja uvek dodam 5-6 paradajzića da se u njih kuvaju paprike. i to je isto stvar ukusa. meni je tako ukusnije.
stavite šerpu na vatri da se prokuva oko 30 min. nakon toga u zagrejanoj rerni da se zapeku.
po izboru
možete zagrejati malo svinjsku mast, na svaku papriku posuti alevu papriku pa zagrejanom mašću preliti preko. vratiti još malo u rerni i paprike su gotove.
Tagovi