Za 4 osoba
4-5 glavica crnog luka
oko 1 kg paradajza
1/2 kg paprike
so, biber, vegeta
Priprema
Paradajz na kratko spuštati u kipuću vodu, kako bi se lakše oljuštio.
Iseći ga na krupnije komade.
Papriku sitno iseckati.
Crni luk sitno iseckati pa prodinstati na malo ulja.
Dodati papriku i pržiti dok ne omekša.
Zatim dodati paradajz.
Kuvati i mešati češće.
Kada sok koji paradajz pusti ispari, skloniti sa vatre.
Začiniti po ukusu.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 4 osoba
4-5 glavica crnog luka
oko 1 kg paradajza
1/2 kg paprike
so, biber, vegeta
Priprema
Priprema
Paradajz na kratko spuštati u kipuću vodu, kako bi se lakše oljuštio.
Iseći ga na krupnije komade.
Papriku sitno iseckati.
Crni luk sitno iseckati pa prodinstati na malo ulja.
Dodati papriku i pržiti dok ne omekša.
Zatim dodati paradajz.
Kuvati i mešati češće.
Kada sok koji paradajz pusti ispari, skloniti sa vatre.
Začiniti po ukusu.