Piletinu isecite na šnicle željene veličine, lagano izlupajte, premažite senfom i začinite po ukusu. Uvaljajte ih u brašno pa propržite na ulju da malo porumene. Meso izvadite a u istoj masnoći propržite iseckanu šunku ili slaninu i krastavce isečene na kolutove. Kada se i to proprži nalijte toplu vodu i vratite meso da se krčka. Jelo začinite začinskom paprikom i po ukusu dodajte još biljnog začina.
Za pripremu
Kuvana jaja oljuštite isecite na kriške i dodajte piletini. Za prilog stavite pola litre vode da vri, posolite je i kada provri postepeno dodajte palentu, mešajte i kuvajte još 2 minuta. Crvenu papriku isecite na sitne kocke i dodajte je u palentu. Promešajte i poslužite uz piletinu.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 2 osoba
400 gr pilećeg filea
50 gr slanine
2-3 kisela krastavčića
200 ml tople vode
3 barena jajeta
po ukusu začinska paprika
po želji senfa
po potrebi brašna
po ukusu suvi biljni začin
100 gr Dr. Oetker Palenta
0,5 l vode
1 crvena sveža paprike
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Piletinu isecite na šnicle željene veličine, lagano izlupajte, premažite senfom i začinite po ukusu. Uvaljajte ih u brašno pa propržite na ulju da malo porumene. Meso izvadite a u istoj masnoći propržite iseckanu šunku ili slaninu i krastavce isečene na kolutove. Kada se i to proprži nalijte toplu vodu i vratite meso da se krčka. Jelo začinite začinskom paprikom i po ukusu dodajte još biljnog začina.
Za pripremu
Kuvana jaja oljuštite isecite na kriške i dodajte piletini. Za prilog stavite pola litre vode da vri, posolite je i kada provri postepeno dodajte palentu, mešajte i kuvajte još 2 minuta. Crvenu papriku isecite na sitne kocke i dodajte je u palentu. Promešajte i poslužite uz piletinu.