Luk oljuštiti i sitno iseckati. U šerpi zagrejati mast i naglo propržiti do zlatno žute boje. Na upržen luk staviti kiseli kupus ribanac, promešati, smanjiti vatru i pržiti uz mešanje. U medjuvremenu dodajte slaninu sitnije iseckanu, da kupus dobije lepsi ukus ;-) Dodati mlevenog bibera, tucanu papriku. So nisam dodavala jer je kupovni ribanac bio dovoljno slan. U toku 45 minuta koliko se prži dolivajte sa malom količinom vode, pa kada voda ispari, pet dodati malo vode i tako stalno dok se kupus ne udinsta.
Sastojci
Za 8 osoba
2 kg kiselog kupusa ribanca
2 komad/a crni luk
1 kesica/e mlevenog bibera
/ / slanine
/ malo tucane ljute paprike
/ po potrebi vode
Priprema
Priprema
Luk oljuštiti i sitno iseckati. U šerpi zagrejati mast i naglo propržiti do zlatno žute boje. Na upržen luk staviti kiseli kupus ribanac, promešati, smanjiti vatru i pržiti uz mešanje. U medjuvremenu dodajte slaninu sitnije iseckanu, da kupus dobije lepsi ukus ;-) Dodati mlevenog bibera, tucanu papriku. So nisam dodavala jer je kupovni ribanac bio dovoljno slan. U toku 45 minuta koliko se prži dolivajte sa malom količinom vode, pa kada voda ispari, pet dodati malo vode i tako stalno dok se kupus ne udinsta.
Prijatno!