Ribu očistiti, oprati i posusiti ubrusom. Dobro posoliti i ostaviti malo da odstoji.
Brasna i alevu papriku pomesati i ribu uvaljati u smesu. Stavljati na papir za pecenje. Svako parce ribe poprskati sa par kapi maslinovog ulja. Staviti u rernu zagrejanu na 230 - 250 stepeni. Peci dok ne zarudi malo s jedne strane. Zatim okrenuti parčiće ribe i peci još kratko dok riba ne dobije lepu rumenu koricu. Sluziti uz krompir salatu, kuvani kukuruz i limun. Prijatno😊!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Ribe
5 supena kašika Brasna
2 supena kašika Projinog brasna
1 kafena kašičica Aleve paprike
2 supena kašika Maslinovog ulja
Priprema
Priprema
Ribu očistiti, oprati i posusiti ubrusom. Dobro posoliti i ostaviti malo da odstoji.
Brasna i alevu papriku pomesati i ribu uvaljati u smesu. Stavljati na papir za pecenje. Svako parce ribe poprskati sa par kapi maslinovog ulja. Staviti u rernu zagrejanu na 230 - 250 stepeni. Peci dok ne zarudi malo s jedne strane. Zatim okrenuti parčiće ribe i peci još kratko dok riba ne dobije lepu rumenu koricu. Sluziti uz krompir salatu, kuvani kukuruz i limun. Prijatno😊!