Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 12 osoba
Potrebno je
1 Kom
Kelja
5 Kom
Krompira
200 g
Izrendane šargarepe
6 Kom
Jaja
50 g
Putera
50 g
Susama
300 g
Sira
1 Po ukusu
So,biber,vegeta
Priprema
Priprema
Kelj i šargarepu obariti u posoljenoj vodi, zatim ocediti. Krompir skuvati, oljuštiti i narezati na kolutove; sir i jaja pomešati.
U vatrostalnu posudu namašćenu puterom ređati najpre kolutove krompira, zatim obareni kelj i šargarepu, pa sir s jajima, i tako ponoviti dok se ne utrose sastojci. Odozgo zavrsite tako sto stavite red kelja i prelijte sa sirom s jajima i preko toga susam, malo vegete i preko stavi na nekoliko mesta iseckan puter na listiće. Stavi se u zagrejanu rernu i peče oko pola sata na temperaturi od 180.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 12 osoba
1 Kom Kelja
5 Kom Krompira
200 g Izrendane šargarepe
6 Kom Jaja
50 g Putera
50 g Susama
300 g Sira
1 Po ukusu So,biber,vegeta
Priprema
Priprema
Kelj i šargarepu obariti u posoljenoj vodi, zatim ocediti. Krompir skuvati, oljuštiti i narezati na kolutove; sir i jaja pomešati.
U vatrostalnu posudu namašćenu puterom ređati najpre kolutove krompira, zatim obareni kelj i šargarepu, pa sir s jajima, i tako ponoviti dok se ne utrose sastojci. Odozgo zavrsite tako sto stavite red kelja i prelijte sa sirom s jajima i preko toga susam, malo vegete i preko stavi na nekoliko mesta iseckan puter na listiće. Stavi se u zagrejanu rernu i peče oko pola sata na temperaturi od 180.
Tagovi