Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 12 osoba

Potrebno je

1 Kom Kelja

5 Kom Krompira

200 g Izrendane šargarepe

6 Kom Jaja

50 g Putera

50 g Susama

300 g Sira

1 Po ukusu So,biber,vegeta

Priprema

Priprema

Kelj i šargarepu obariti u posoljenoj vodi, zatim ocediti. Krompir skuvati, oljuštiti i narezati na kolutove; sir i jaja pomešati.

U vatrostalnu posudu namašćenu puterom ređati najpre kolutove krompira, zatim obareni kelj i šargarepu, pa sir s jajima, i tako ponoviti dok se ne utrose sastojci. Odozgo zavrsite tako sto stavite red kelja i prelijte sa sirom s jajima i preko toga susam, malo vegete i preko stavi na nekoliko mesta iseckan puter na listiće. Stavi se u zagrejanu rernu i peče oko pola sata na temperaturi od 180.