Sastojci

Za 4 osoba

Potrebni sastojci

1 kg Svinjske krmenadle

2 kafena kašičica Suvi začin

1 kafena kašičica Mleveni crni biber

1 kafena kašičica Kari

2 kafena kašičica Ruzmarin

3 supena kašika Worcestershire sos

2-3 kafena kašičica Senf

4 čena Beli luk

Priprema

Priprema

Krmenadle dobro izlupati tučkom za meso. Nikako ne odvajati meso od kosti, jer će baš to krmenadlama dati dodatnu sočnost. Sve suve začine pomešati u činiji i utrljati u meso. Zatim svaku krmenadlu premazati sa malo senfa sa obe strane, pa dodati i worcester sos. Tako marinirano meso prekriti i ostaviti u fružideru (najbolje preko noći, ali ukoliko nemate toliko vremena, dovoljno je i 2-3h).

Prženje

Na tiganj koji se ne lepi sipati malo ulja i propržiti krmenadle sa obe strane. Dodati i beli luk. Kada su krmenadle dobile lepu rumenu boju, uliti malo vode, poklopiti i ostaviti da se krčka oko sat vremena uz povremeno dodavanje vode, po potrebi.

Kada su krmenadle gotove, izvadite ih na tanjir za serviranje, a u tiganj uspite čašu vode, 1 kašiku brašna i vratite na vatru dok ne provri. Dobijenim sosom prelijte krmenadle. Poslužite uz prilog od povrća, grašak, krompir pire, salatu po izboru.

Prijatno!