Od ukupne kolicine mlake vode (550 ml) oduzeti 200ml i sipati kesicu suvog kvasca i kasicicu secera. Ostaviti desetak minuta da nabubri i onda dosipati preostalih 350ml vode i 670g brasna i supenu kasiku zejtina. Izmesati testo varjacom da brasno upije. Pokriti ciniju samolepljivom folijom i ostaviti da stoji sat vremena na toplom. Kada testo naraste, preruciti ga u serpu oblozenu pek papirom, koja moze ici u rernu zajedno sa poklopcem. Posuti testo nekim brasnom, obicnim, kukuruznim, integralnim...Vas izbor. Ja sam koristila kukuruzno. Poklopite serpu i stavite u rernu. Peci na 200-250 pola sata a zatim skinite poklopac i pecite jos 15ak minuta. I eto, vi ste majstor za domaci hleb 😊
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 5 osoba
670 g Brašno T-400
550 ml Voda
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
2 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
U 670 grama brasna dodati dve kasicice soli.
Od ukupne kolicine mlake vode (550 ml) oduzeti 200ml i sipati kesicu suvog kvasca i kasicicu secera. Ostaviti desetak minuta da nabubri i onda dosipati preostalih 350ml vode i 670g brasna i supenu kasiku zejtina. Izmesati testo varjacom da brasno upije. Pokriti ciniju samolepljivom folijom i ostaviti da stoji sat vremena na toplom. Kada testo naraste, preruciti ga u serpu oblozenu pek papirom, koja moze ici u rernu zajedno sa poklopcem. Posuti testo nekim brasnom, obicnim, kukuruznim, integralnim...Vas izbor. Ja sam koristila kukuruzno. Poklopite serpu i stavite u rernu. Peci na 200-250 pola sata a zatim skinite poklopac i pecite jos 15ak minuta. I eto, vi ste majstor za domaci hleb 😊