Sastojci

Za 15 osoba

Testo

6 Jaja

100 g Secera

200 g Brasna

Preliv

300 ml Kondezovanog mleka

250 ml Slatke pavlake

600 ml Mleka

Karamel

200 g Secera

200 ml Pavlake za kuvanje

Naši proizvodi

Priprema

Testo

Umutiti jaja sa secerom pa špatulom umesati brasno sa praškom za pecivo.

Tepsiju 30x20 obloziti papirom za pečenje. Sipati smesu i peci na 200 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je peceno.

Sa pecenog testa ukloniti papir za pecenje i vratiti u tepsiju.

Preliv

Sve sastojke pomesati i ubaciti vanilu. Ako kondezovanog mleko nije slatko dodati malo secara u prahu, po ukusu.

Testo izbockati čačkalicom i toplo preliti hladnim prelivom.

Karamel

Karamelizovati secer pa polako dodavati pavlaku i energično mesati zicom. Meni karamel nikako da uspe, ali ima vremena... Naucicu😂

Karamelom preliti kolac i dobro ohladiti pre služenja. Prijatno! 😊