Sastojci

Za 4 osoba

Kora

5 supena kašika Brašno T-400

5 komad/a Jaja

po ukusu So

90 g Pavlaka

1 supena kašika Ulje

Fil

300 g Sitan sir

150 g Šunka

90 g Pavlaka

Trebaće vam još i:

oko 100ml Majonez

oko 150g Rendani kačkavalj

nekoliko listića Šunka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Odvojte belanca od žumanaca, pa ih čvrsto umutite.

U drugu činiju uspite žumanca, so, brašno, prašak za pecivo, 90g (polovinu čaše) pavlake, ulje i dobro sjedinite. U tu smesu zatim dodajte belanca, kašiku po kašiku, lagano mešajući ručnom mutilicom.

Pripremljenu smesu uliti u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180° 10-ak minuta.

Filovanje

Kada se kora ispekla i ohladila, većom okruglom čašom (ili okruglim kalupom) vaditi krugove i slagati sa strane.

Pripremite fil: u posudu sipajte sitan sir, posolite po želji, uspite polovinu čaše pavlake, sitno iseckanu šunku i u tu smesu izmrvite ostatke kore koji su ostali posle vađenja krugova. Dobro sjedinite.

Zatim uzimate jedan krug, na njega stavite malo fila, poklopite drugim krugom, a onda stranice premažite sa malo majoneza, tek toliko da se kačkavalj lepo može zalepiti i uvaljajte u rendani kačkavalj.

Na vrh ruske kape zatim dodajte po jedan kolut šunke koji ste sekli istom čašom ili kalupom kao i koru. Dobro ohladite pre služenja.

Možete biti kreativni što se filovanja tiče, možete ubaciti i rendano kuvano jaje ili kiselih krastavčića, sve po ukusu.

Prijatno!