Odvojte belanca od žumanaca, pa ih čvrsto umutite.
U drugu činiju uspite žumanca, so, brašno, prašak za pecivo, 90g (polovinu čaše) pavlake, ulje i dobro sjedinite. U tu smesu zatim dodajte belanca, kašiku po kašiku, lagano mešajući ručnom mutilicom.
Pripremljenu smesu uliti u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180° 10-ak minuta.
Filovanje
Kada se kora ispekla i ohladila, većom okruglom čašom (ili okruglim kalupom) vaditi krugove i slagati sa strane.
Pripremite fil: u posudu sipajte sitan sir, posolite po želji, uspite polovinu čaše pavlake, sitno iseckanu šunku i u tu smesu izmrvite ostatke kore koji su ostali posle vađenja krugova. Dobro sjedinite.
Zatim uzimate jedan krug, na njega stavite malo fila, poklopite drugim krugom, a onda stranice premažite sa malo majoneza, tek toliko da se kačkavalj lepo može zalepiti i uvaljajte u rendani kačkavalj.
Na vrh ruske kape zatim dodajte po jedan kolut šunke koji ste sekli istom čašom ili kalupom kao i koru. Dobro ohladite pre služenja.
Možete biti kreativni što se filovanja tiče, možete ubaciti i rendano kuvano jaje ili kiselih krastavčića, sve po ukusu.
Sastojci
Za 4 osoba
5 supena kašika Brašno T-400
5 komad/a Jaja
po ukusu So
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
90 g Pavlaka
1 supena kašika Ulje
300 g Sitan sir
150 g Šunka
90 g Pavlaka
oko 100ml Majonez
oko 150g Rendani kačkavalj
nekoliko listića Šunka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Odvojte belanca od žumanaca, pa ih čvrsto umutite.
U drugu činiju uspite žumanca, so, brašno, prašak za pecivo, 90g (polovinu čaše) pavlake, ulje i dobro sjedinite. U tu smesu zatim dodajte belanca, kašiku po kašiku, lagano mešajući ručnom mutilicom.
Pripremljenu smesu uliti u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180° 10-ak minuta.
Filovanje
Kada se kora ispekla i ohladila, većom okruglom čašom (ili okruglim kalupom) vaditi krugove i slagati sa strane.
Pripremite fil: u posudu sipajte sitan sir, posolite po želji, uspite polovinu čaše pavlake, sitno iseckanu šunku i u tu smesu izmrvite ostatke kore koji su ostali posle vađenja krugova. Dobro sjedinite.
Zatim uzimate jedan krug, na njega stavite malo fila, poklopite drugim krugom, a onda stranice premažite sa malo majoneza, tek toliko da se kačkavalj lepo može zalepiti i uvaljajte u rendani kačkavalj.
Na vrh ruske kape zatim dodajte po jedan kolut šunke koji ste sekli istom čašom ili kalupom kao i koru. Dobro ohladite pre služenja.
Možete biti kreativni što se filovanja tiče, možete ubaciti i rendano kuvano jaje ili kiselih krastavčića, sve po ukusu.
Prijatno!