U plastičnu činiju ubaciti plazma keks, puter, šećer u prahu, vanil šećer, ispečene iseckane bademe, istopljenu čokoladu. Masu dobro sjediniti špatulom postepeno dodajući sok od pomorandže. Na kraju smesu izmesiti rukama.
Pravljenje kuglica
Praviti rukama kuglice. Ređati ih na tacnu i staviti u frižider da se dobro ohlade.
Pravljenje glazure
Belu čokoladnu glazuru pripremiti na pari, vodeći računa da posuda sa čokoladom ne dodiruje vodu, čokoladu uz dodatak malo ulja mešati dok se ne dobije ujednačena glatka masa. Uvaljati hledne kuglice u čokoladu i ređati na pek papir.
Šaranje
Takođe istopiti i tamnu čokoladu pa išarati kuglice.
Serviranje
Kuglice ostaviti na tacni da se čokolada dobro stegne, zatimih prebaciti u papirne korpice i poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 6 osoba
300 gr Mleveni plazma keks
120 gr C Šećer u prahu 250g
125 gr Puter
125 gr Bademi
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150 gr Čokolada
1 dl Sok od pomorandže
200 gr Bela čokolada
50 gr Čokolada
5-6 kapi Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese
U plastičnu činiju ubaciti plazma keks, puter, šećer u prahu, vanil šećer, ispečene iseckane bademe, istopljenu čokoladu. Masu dobro sjediniti špatulom postepeno dodajući sok od pomorandže. Na kraju smesu izmesiti rukama.
Pravljenje kuglica
Praviti rukama kuglice. Ređati ih na tacnu i staviti u frižider da se dobro ohlade.
Pravljenje glazure
Belu čokoladnu glazuru pripremiti na pari, vodeći računa da posuda sa čokoladom ne dodiruje vodu, čokoladu uz dodatak malo ulja mešati dok se ne dobije ujednačena glatka masa. Uvaljati hledne kuglice u čokoladu i ređati na pek papir.
Šaranje
Takođe istopiti i tamnu čokoladu pa išarati kuglice.
Serviranje
Kuglice ostaviti na tacni da se čokolada dobro stegne, zatimih prebaciti u papirne korpice i poslužiti.
....
Prijatno!!!
Tagovi