Kiseli kupus dobro ocediti i iseckati ukoliko je rendan krupnije. Luk takodje iseckati sitno, staviti da se dinsta na malo ulja. Kada luk lepo požuti dodati kiseli kupus i dinstati dok ne omekša. Kada je nadev gotov treba ga ostaviti da se skroz ohladi.
Priprema testa
Od navedenih sastojaka umestiti kiselo testo. Testo treba da je mekše. Ostaviti 1h da naraste. Kada je testo naraslo premesti ga i praviti male jufkice veličine mandarine. Svaku jufkicu ražvući u krug veličine tanjirića od šolje za kafu. Na sredinu staviti kašiku nadeva od kupusa. Zatvoti jufkicu i tu stranu gde je zatvorena staviti da bude od dole i opet razviti da bude veličine velikog tanjira ili tiganaj u kojim će se pržiti. Gotove kapušćanjike pržiti na ulju sa obe strane dok ne porumene. Stavljati ih jedne na druge dok su jos vreli u veću šerpu i pokriti ih poklopcem da se upare malo.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 12 osoba
500 g Brašna
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
1 kafena kašičica Soli
1/5 kafena kašičica Šećera
250-300 ml Vode
300 g Seckanog kiselog kupusa
2. glavice Crnog luka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema nadeva
Kiseli kupus dobro ocediti i iseckati ukoliko je rendan krupnije. Luk takodje iseckati sitno, staviti da se dinsta na malo ulja. Kada luk lepo požuti dodati kiseli kupus i dinstati dok ne omekša. Kada je nadev gotov treba ga ostaviti da se skroz ohladi.
Priprema testa
Od navedenih sastojaka umestiti kiselo testo. Testo treba da je mekše. Ostaviti 1h da naraste. Kada je testo naraslo premesti ga i praviti male jufkice veličine mandarine. Svaku jufkicu ražvući u krug veličine tanjirića od šolje za kafu. Na sredinu staviti kašiku nadeva od kupusa. Zatvoti jufkicu i tu stranu gde je zatvorena staviti da bude od dole i opet razviti da bude veličine velikog tanjira ili tiganaj u kojim će se pržiti. Gotove kapušćanjike pržiti na ulju sa obe strane dok ne porumene. Stavljati ih jedne na druge dok su jos vreli u veću šerpu i pokriti ih poklopcem da se upare malo.
Tagovi