Za 4 osoba
1/2 kg krompira
1/2 kg crnog luka
1 čen belog luka
1/2 kg pilećih nogica
so, biber, vegeta
5 supena kašika brašna
1 kafena kašičica sitne, slatke paprike
Priprema
U šerpu u kojoj će se kuvati paprikaš sipati malo ulja.
Dodati rendan crni i beli luk i propržiti.
Dinstati dodavajući po malo vode.
Umutiti brašno sa malo vode.
Kada luk omekša polako sipati brašno i neprestano mešati.
Dodati papriku i naliti vodom do željene gustine.
Staviti nogice.
Dodati krompir sečen na kriške.
Začiniti po ukusu.
Poklopiti i kuvati na tihoj vatri.
S vremena na vreme promešati.
Kada nogice budu mekane dodati seckano peršunovo lišće.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 kg krompira
1/2 kg crnog luka
1 čen belog luka
1/2 kg pilećih nogica
so, biber, vegeta
5 supena kašika brašna
1 kafena kašičica sitne, slatke paprike
Priprema
Priprema
U šerpu u kojoj će se kuvati paprikaš sipati malo ulja.
Dodati rendan crni i beli luk i propržiti.
Dinstati dodavajući po malo vode.
Umutiti brašno sa malo vode.
Kada luk omekša polako sipati brašno i neprestano mešati.
Dodati papriku i naliti vodom do željene gustine.
Staviti nogice.
Dodati krompir sečen na kriške.
Začiniti po ukusu.
Poklopiti i kuvati na tihoj vatri.
S vremena na vreme promešati.
Kada nogice budu mekane dodati seckano peršunovo lišće.