Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1/2 kg krompira

1/2 kg crnog luka

1 čen belog luka

1/2 kg pilećih nogica

so, biber, vegeta

5 supena kašika brašna

1 kafena kašičica sitne, slatke paprike

Priprema

Priprema

U šerpu u kojoj će se kuvati paprikaš sipati malo ulja.

Dodati rendan crni i beli luk i propržiti.

Dinstati dodavajući po malo vode.

Umutiti brašno sa malo vode.

Kada luk omekša polako sipati brašno i neprestano mešati.

Dodati papriku i naliti vodom do željene gustine.

Staviti nogice.

Dodati krompir sečen na kriške.

Začiniti po ukusu.

Poklopiti i kuvati na tihoj vatri.

S vremena na vreme promešati.

Kada nogice budu mekane dodati seckano peršunovo lišće.