Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!

Sastojci

Za 8 osoba

Namirnice

3 kg Mlade jagnjetine

1/2 supena kašika Soli

1,5 dl Belog vina

2 Grancice ruzmarina

5-6 Belog luka

1 dl Vode

Priprema

Priprema

U posudu u kojoj ce se peći jagnjetina.

Sipajte vino,vodu i začine.Meso dobro operite prosusite ubrusima,zasecite vrhom ostrog noza na vise mesta.Spustite meso u posudu i dobro ga utrljajte smesom vina vode,seckanog ruzmarina,soli i belog luka.Poklopite i ostavite da prenoci ako ima vremena ako nema moze idmah u rernu.

Meso stavite u hladnu rernu i upalite na 180 8 tako pecite nekih 2 sata uz povremeno otvorite i prelivajte sokom ispod mesa i okrećite ga svaki put kad zalivate.

Nakon 2 sata skinite poklopac i neka se pece jos 1 sat da dobiju lepu zlatnu hrskavu koricu,sad je momenat i za mlado povrće ako zelite uz jagnjetinu da ga dodate pored mesa.Mlad krompir,sargarepa,batat...

Napomena

Meso za pečenje uvek izvadite iz frizidera sat pre pecenja da bi bilo sobne temperature i uvek u hladnu pećnicu stavljajte.Meso ce imati odlicnu boju i ukus.