Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 8 osoba
Namirnice
3 kg
Mlade jagnjetine
1/2 supena kašika
Soli
1,5 dl
Belog vina
2
Grancice ruzmarina
5-6
Belog luka
1 dl
Vode
Priprema
Priprema
U posudu u kojoj ce se peći jagnjetina.
Sipajte vino,vodu i začine.Meso dobro operite prosusite ubrusima,zasecite vrhom ostrog noza na vise mesta.Spustite meso u posudu i dobro ga utrljajte smesom vina vode,seckanog ruzmarina,soli i belog luka.Poklopite i ostavite da prenoci ako ima vremena ako nema moze idmah u rernu.
Meso stavite u hladnu rernu i upalite na 180 8 tako pecite nekih 2 sata uz povremeno otvorite i prelivajte sokom ispod mesa i okrećite ga svaki put kad zalivate.
Nakon 2 sata skinite poklopac i neka se pece jos 1 sat da dobiju lepu zlatnu hrskavu koricu,sad je momenat i za mlado povrće ako zelite uz jagnjetinu da ga dodate pored mesa.Mlad krompir,sargarepa,batat...
Napomena
Meso za pečenje uvek izvadite iz frizidera sat pre pecenja da bi bilo sobne temperature i uvek u hladnu pećnicu stavljajte.Meso ce imati odlicnu boju i ukus.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 8 osoba
3 kg Mlade jagnjetine
1/2 supena kašika Soli
1,5 dl Belog vina
2 Grancice ruzmarina
5-6 Belog luka
1 dl Vode
Priprema
Priprema
U posudu u kojoj ce se peći jagnjetina.
Sipajte vino,vodu i začine.Meso dobro operite prosusite ubrusima,zasecite vrhom ostrog noza na vise mesta.Spustite meso u posudu i dobro ga utrljajte smesom vina vode,seckanog ruzmarina,soli i belog luka.Poklopite i ostavite da prenoci ako ima vremena ako nema moze idmah u rernu.
Meso stavite u hladnu rernu i upalite na 180 8 tako pecite nekih 2 sata uz povremeno otvorite i prelivajte sokom ispod mesa i okrećite ga svaki put kad zalivate.
Nakon 2 sata skinite poklopac i neka se pece jos 1 sat da dobiju lepu zlatnu hrskavu koricu,sad je momenat i za mlado povrće ako zelite uz jagnjetinu da ga dodate pored mesa.Mlad krompir,sargarepa,batat...
Napomena
Meso za pečenje uvek izvadite iz frizidera sat pre pecenja da bi bilo sobne temperature i uvek u hladnu pećnicu stavljajte.Meso ce imati odlicnu boju i ukus.