Sastojci

Za 8 osoba

Namirnice

1,5 kg Svinjskog vrata sa kostima u komadu

2 Grančice ruzmarina

2 kafena kašičica Soli

2 kafena kašičica Bibera

2 supena kašika Ulja

1 kg Krompira

2 dl Vode

1 dl Piva

1 kafena kašičica Zacinske slatke paprike

1 supena kašika Suvog zacina

Priprema

Priprema

Svako meso pre pecenja je preporučljivo marinirati preko noći jer bude socnije,ukusnije i mekse.Ako nema vremena ok je i bez mariniranja.

Komad mesa operite,prosusite utrljajte solju,biberom i seckanim ruzmarinom.

Vodu,pivo i ulje pomesajte i sipajte u posudu u kojoj ćete peći.Vazno je da posuda ima poklopac.Stavite meso u posudu poklopite pa u hladnu rernu na 180 oko 1,5 sat.Proveravarte s vremena na vreme uz malo prelivanje sokom koji ima u posudi od pecenja.

Krompir ocistite operite i narezite na krupne komade.Pobiberite,posolite i pospite zacinskom paprikom i suvim zacinom.

Dobro izmesajte da zacini obloze krompir.

U posudu gde je pecenje dolijte oko 3 dl.vrele vode taman da se rastvori onaj deo sa dna,umak od pečenja.Poredajte krompir oko mesa i vratite u rernu na jos oko 40 min.

Imaćete divan obilan ručak kao ispod sača verujte mi.