Svako meso pre pecenja je preporučljivo marinirati preko noći jer bude socnije,ukusnije i mekse.Ako nema vremena ok je i bez mariniranja.
Komad mesa operite,prosusite utrljajte solju,biberom i seckanim ruzmarinom.
Vodu,pivo i ulje pomesajte i sipajte u posudu u kojoj ćete peći.Vazno je da posuda ima poklopac.Stavite meso u posudu poklopite pa u hladnu rernu na 180 oko 1,5 sat.Proveravarte s vremena na vreme uz malo prelivanje sokom koji ima u posudi od pecenja.
Krompir ocistite operite i narezite na krupne komade.Pobiberite,posolite i pospite zacinskom paprikom i suvim zacinom.
Dobro izmesajte da zacini obloze krompir.
U posudu gde je pecenje dolijte oko 3 dl.vrele vode taman da se rastvori onaj deo sa dna,umak od pečenja.Poredajte krompir oko mesa i vratite u rernu na jos oko 40 min.
Imaćete divan obilan ručak kao ispod sača verujte mi.
Sastojci
Za 8 osoba
1,5 kg Svinjskog vrata sa kostima u komadu
2 Grančice ruzmarina
2 kafena kašičica Soli
2 kafena kašičica Bibera
2 supena kašika Ulja
1 kg Krompira
2 dl Vode
1 dl Piva
1 kafena kašičica Zacinske slatke paprike
1 supena kašika Suvog zacina
Priprema
Priprema
Svako meso pre pecenja je preporučljivo marinirati preko noći jer bude socnije,ukusnije i mekse.Ako nema vremena ok je i bez mariniranja.
Komad mesa operite,prosusite utrljajte solju,biberom i seckanim ruzmarinom.
Vodu,pivo i ulje pomesajte i sipajte u posudu u kojoj ćete peći.Vazno je da posuda ima poklopac.Stavite meso u posudu poklopite pa u hladnu rernu na 180 oko 1,5 sat.Proveravarte s vremena na vreme uz malo prelivanje sokom koji ima u posudi od pecenja.
Krompir ocistite operite i narezite na krupne komade.Pobiberite,posolite i pospite zacinskom paprikom i suvim zacinom.
Dobro izmesajte da zacini obloze krompir.
U posudu gde je pecenje dolijte oko 3 dl.vrele vode taman da se rastvori onaj deo sa dna,umak od pečenja.Poredajte krompir oko mesa i vratite u rernu na jos oko 40 min.
Imaćete divan obilan ručak kao ispod sača verujte mi.
Tagovi