Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno

250 g Vinov list

300 g Krompira

2 komad/a Crni luk

1 struk Prazi luk

200 g Pirinač

50 g Suvo grožđe

100 g Oraha

150 ml Ulja

So Po ukusu dodati

Po Ukusu C biber

Priprema

Način pripreme

Poparite listove vinove loze vrelom, posoljenom vodom. Luk sitno iseckajte i propržite u zagrejanom ulju.

Dodajte pirinač i jednu čašu vode i dinstajte dok ne omekša. Kad se semsa ohladi, dodajte preostale sastojke, mlevene orahe, suvo grožđe i začine.

Skuvajte oljušteni krompir i iseckati na kockice , dodajte i njega u ostale sastojke.

U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeva i napravite male sarme.

Poređajte ih jednu do druge u duboki pleh, prelijte toplom vodom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.