Za 6 osoba
250 g Vinov list
300 g Krompira
2 komad/a Crni luk
1 struk Prazi luk
200 g Pirinač
50 g Suvo grožđe
100 g Oraha
150 ml Ulja
So Po ukusu dodati
Po Ukusu C biber
Način pripreme
Poparite listove vinove loze vrelom, posoljenom vodom. Luk sitno iseckajte i propržite u zagrejanom ulju.
Dodajte pirinač i jednu čašu vode i dinstajte dok ne omekša. Kad se semsa ohladi, dodajte preostale sastojke, mlevene orahe, suvo grožđe i začine.
Skuvajte oljušteni krompir i iseckati na kockice , dodajte i njega u ostale sastojke.
U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeva i napravite male sarme.
Poređajte ih jednu do druge u duboki pleh, prelijte toplom vodom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 6 osoba
250 g Vinov list
300 g Krompira
2 komad/a Crni luk
1 struk Prazi luk
200 g Pirinač
50 g Suvo grožđe
100 g Oraha
150 ml Ulja
So Po ukusu dodati
Po Ukusu C biber
Priprema
Način pripreme
Poparite listove vinove loze vrelom, posoljenom vodom. Luk sitno iseckajte i propržite u zagrejanom ulju.
Dodajte pirinač i jednu čašu vode i dinstajte dok ne omekša. Kad se semsa ohladi, dodajte preostale sastojke, mlevene orahe, suvo grožđe i začine.
Skuvajte oljušteni krompir i iseckati na kockice , dodajte i njega u ostale sastojke.
U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeva i napravite male sarme.
Poređajte ih jednu do druge u duboki pleh, prelijte toplom vodom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Tagovi