Staviti mleko da se kuva, dodati mu šećer i kada provri dodati razmućen puding. Skuvati puding. Puding prekriti sa folijom kako se ne bi stvorila korica prilikom hlađenja. Ostaviti ga da se ohladi.
Priprema kore
Na kratko umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i postepeno sok od pomorandže. Napraviti kompaktnu gušću smesu.
U okrugli kalup rastanjiti pripremljenu plazmu.
Priprema šlaga
U šlag postepeno dodavati mleko i mutiti dok ne bude čvrt.
Priprema fila
Kada se puding ohladio, kašiku po kašiku fila dodati u umućen šlag.
Dobija se divan krem.
Filovanje
Fil podeliti na dva dela.
Jednu polovinu premazati preko plazma kore.
Dodavanje jafa keksa
Preko fila poređati jafa keks.
Preko njega premazati ostatak krem fila.
Dodavanje plazma keksa
Plazma keks umakati u mleko i poređati preko fila.
Ukrašavanje
Umuti šlag krem sa mlekom. Staviti ga preko plazma keksa i ostaviti u frižider na kratko da odstoji.
Ukrasiti sa čokoladnim i šarenim mrvicama. Okolo možete poređati ostatak jafa keksa....
Serviranje
Torta je veoma sočna i lepa. Idealna za sve prilike.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 10 osoba
300 gr Plazma keksa
60 gr Margarina
5 supena kašika C Šećer u prahu 250g
1,5 dl Sok od pomorandže
2 komad/a Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
6 supena kašika Šećer
600 ml Mleka
100 gr C Šlag univerzalni
250 ml Mleko
150 gr Plazma keks
1 kutija Jafa keks
1 kesica/e Dr. Oetker Kakao mrvice
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
150 gr Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
150 ml Mleko
Naši proizvodi
Priprema
Priprema pudinga
Staviti mleko da se kuva, dodati mu šećer i kada provri dodati razmućen puding. Skuvati puding. Puding prekriti sa folijom kako se ne bi stvorila korica prilikom hlađenja. Ostaviti ga da se ohladi.
Priprema kore
Na kratko umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i postepeno sok od pomorandže. Napraviti kompaktnu gušću smesu.
U okrugli kalup rastanjiti pripremljenu plazmu.
Priprema šlaga
U šlag postepeno dodavati mleko i mutiti dok ne bude čvrt.
Priprema fila
Kada se puding ohladio, kašiku po kašiku fila dodati u umućen šlag.
Dobija se divan krem.
Filovanje
Fil podeliti na dva dela.
Jednu polovinu premazati preko plazma kore.
Dodavanje jafa keksa
Preko fila poređati jafa keks.
Preko njega premazati ostatak krem fila.
Dodavanje plazma keksa
Plazma keks umakati u mleko i poređati preko fila.
Ukrašavanje
Umuti šlag krem sa mlekom. Staviti ga preko plazma keksa i ostaviti u frižider na kratko da odstoji.
Ukrasiti sa čokoladnim i šarenim mrvicama. Okolo možete poređati ostatak jafa keksa....
Serviranje
Torta je veoma sočna i lepa. Idealna za sve prilike.
Prijatno!!!
Tagovi