Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!

Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je

2 komad/a juneći rep

2 komad/a crni luk

5-6 komad/a Beli luk

1 komad/a Paškanat

1 komad/a manji koren celera

1 komad/a suva ili sveža paprika

2 dl crveno vino

2 dl pelat ili sok paradajza

1 supena kašika Svinjska mast

1 nekoliko so,biber,lovor

2 supena kašika peršun

Priprema

Priprema

Neka ih mesar iseče

Na masti ispržiti repove da porumene,pa dodati seckano povrće i ostale sastojke.Posoliti po ukusu,ali pažljivo jer će sos da uvri.Kuvati poklopljeno,par sati ili u pretis loncu. Kad se meso odvoji s kostiju spremno je za posluženje.

Prilog birajzesami: kuvani krompir,pire,testenina,njoke...