Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 6 osoba
Potrebno je
2 komad/a
juneći rep
2 komad/a
crni luk
5-6 komad/a
Beli luk
1 komad/a
Paškanat
1 komad/a
manji koren celera
1 komad/a
suva ili sveža paprika
2 dl
crveno vino
2 dl
pelat ili sok paradajza
1 supena kašika
Svinjska mast
1 nekoliko
so,biber,lovor
2 supena kašika
peršun
Priprema
Priprema
Neka ih mesar iseče
Na masti ispržiti repove da porumene,pa dodati seckano povrće i ostale sastojke.Posoliti po ukusu,ali pažljivo jer će sos da uvri.Kuvati poklopljeno,par sati ili u pretis loncu. Kad se meso odvoji s kostiju spremno je za posluženje.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 6 osoba
2 komad/a juneći rep
2 komad/a crni luk
5-6 komad/a Beli luk
1 komad/a Paškanat
1 komad/a manji koren celera
1 komad/a suva ili sveža paprika
2 dl crveno vino
2 dl pelat ili sok paradajza
1 supena kašika Svinjska mast
1 nekoliko so,biber,lovor
2 supena kašika peršun
Priprema
Priprema
Neka ih mesar iseče
Na masti ispržiti repove da porumene,pa dodati seckano povrće i ostale sastojke.Posoliti po ukusu,ali pažljivo jer će sos da uvri.Kuvati poklopljeno,par sati ili u pretis loncu. Kad se meso odvoji s kostiju spremno je za posluženje.
Prilog birajzesami: kuvani krompir,pire,testenina,njoke...
Tagovi