Sastojci

Za 20 osoba

Kora

1 pakovanje/a Kore za pite

Fil

500 g Rendanih jabuka

1 kafena kašičica Cimeta

3 supena kašika C Pšenični griz 250g

4 supena kašika Šećera

50 ml Ulja

Preliv

400 ml Vode

500 g Šećera

1/2 komad/a Limun

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Kore prebrojimo, podelimo na po 3-4 lista da bi dobili 4-5 rolata. Sve zavisi koliko kora imamo u pakovanju i kolika nam je tepsija u koju slazemo.

Fil

Rendane jabuke ocedimo od viška soka, stavimo u tiganj da se blago proprži i da ispari sok koji je još ostao u njima. Dodamo 4 s.k. šećera, 1 kesicu vanilin šećera, 3 s.k. griza i 1 kk cimeta. Kad su se blago upržile skloniti sa vatre i pustiti da se ohlade.

Preliv

Preliv pravimo kao za baklavu. U 400ml vode dodamo 500g šećera, pola limuna (dobro operemo i isečemo na kriške) i pustimo da sve zajedno provri. Kad je provrilo, skloniti sa vatre i sačekati da se ohladi.

Filovanje

Prvu koru premazati uljem, staviti drugu koru preko i dodati otp. 2-3 kašike jabuka. Prekriti trećom korom i urolati. Staviti u tepsiju.

Ređati tako dok se ne utroše sve kore.

Sve rolate premazati mešavinom ulja i vode, iseći na jednake rolnice i staviti da se peče na 180 °C oko 20-tak minuta, ili dok lepo ne porumene.

P.S. Ukoliko Vaše kore imaju više listova onda slagati 4 ili kako god. U mom slučaju je bilo 15 kora podeljenih na 5 rolata.

Završni postupak

Pitu preliti dok je još vruća ohlađenim prelivom. Pustiti da dobro upije pre posluženja.

Prijatno! 🌻