Pripremiti suncukret, lepši je ukus kada se malo prepreče... Dodati ga u činiju i pomešati zajedno sa lanenim semenom i susamom.
Dodavanje ostalih sastojaka
Dodati zatim prašak za pecivo, so i brašno i sve zajedno promešati.
Dodavanje mokrih sastojaka
Dodati ulje i vodu. Rukama sjediniti sve sastojke. Vodu dodavati postepeno.
Umesiti testo...
Testo je prilično lepljivo a treba da prestane da se lepi za prste i činiju. Po potrebi dodajte vodu, ukoliko ste preterali sa vodom dodajte još brašna.
Priprema za pečenje
Pripremljeno testo stavite u pleh i lagano razvlačite kako bi ga popunili. Lakse je kada se stavi preko kesa za zamrzivač i preko nje razvlači testo. Tako se ne lepi za ruke.
Pečenje
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 c oko deset do petnaest minuta.
Kada je pečeno izvaditi iz rerne i dok je još testo meko iseči nožem na pločice.
Ostaviti u plehu da se ohladi.
Služenje
Kada se ohladi, razdvojiti ploćice i služiti.
Veoma su ukusne i veoma krckave...
Kad ih budete napravili prvi put zaboravićete na kupovne. Veoma se lako i brzo prave.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 4 osoba
100 gr Laneno seme
100 gr Susam
100 gr Suncukreta
100 gr Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g
200 gr Integralno brašno
100 g Brašno T-400
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica C Prašak za pecivo
50 ml Maslinovo ulje
2-3 dl Vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema semenki
Pripremiti suncukret, lepši je ukus kada se malo prepreče... Dodati ga u činiju i pomešati zajedno sa lanenim semenom i susamom.
Dodavanje ostalih sastojaka
Dodati zatim prašak za pecivo, so i brašno i sve zajedno promešati.
Dodavanje mokrih sastojaka
Dodati ulje i vodu. Rukama sjediniti sve sastojke. Vodu dodavati postepeno.
Umesiti testo...
Testo je prilično lepljivo a treba da prestane da se lepi za prste i činiju. Po potrebi dodajte vodu, ukoliko ste preterali sa vodom dodajte još brašna.
Priprema za pečenje
Pripremljeno testo stavite u pleh i lagano razvlačite kako bi ga popunili. Lakse je kada se stavi preko kesa za zamrzivač i preko nje razvlači testo. Tako se ne lepi za ruke.
Pečenje
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 c oko deset do petnaest minuta.
Kada je pečeno izvaditi iz rerne i dok je još testo meko iseči nožem na pločice.
Ostaviti u plehu da se ohladi.
Služenje
Kada se ohladi, razdvojiti ploćice i služiti.
Veoma su ukusne i veoma krckave...
Kad ih budete napravili prvi put zaboravićete na kupovne. Veoma se lako i brzo prave.
...
Prijatno
Tagovi