Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno je

1 kg Krompir

150 ml Ulje

3 kafena kašičica Sol

200 g Prezle

200 g Kornefleks

200 g Susam

2 supena kašika Kečap

4 komad/a Jaja

6 supena kašika Brašno T-400

2 kafena kašičica Paprika

2 kafena kašičica Bosiljak

Priprema

Priprema

Krmpir oljuštiti, oprati i iseći kao za pomfrit, samo malo krupnije.

Jaja dobro umutiti, posoliti i dodati im kečap. U jednu činiju pomešati brašno sa solju i začinima, a u drugu prezle, kornefleks, prethodno usitnjen i susam sa začinima.

Krompire pohujte sledećim redom: brašno, jaja, prezle. Možete odjednom stavljati po više komada. Pohovan krompir stavljajte na poslužavnik ili neku tacnu dok sav ne bude gotov, a zatim pržite u ulju ili fritezi kao što pržite pomfrit. Gotov je kad porumeni i kad se stvrdne, brže nego običan krompir kada se prži.

Tagovi