Krmpir oljuštiti, oprati i iseći kao za pomfrit, samo malo krupnije.
Jaja dobro umutiti, posoliti i dodati im kečap. U jednu činiju pomešati brašno sa solju i začinima, a u drugu prezle, kornefleks, prethodno usitnjen i susam sa začinima.
Krompire pohujte sledećim redom: brašno, jaja, prezle. Možete odjednom stavljati po više komada. Pohovan krompir stavljajte na poslužavnik ili neku tacnu dok sav ne bude gotov, a zatim pržite u ulju ili fritezi kao što pržite pomfrit. Gotov je kad porumeni i kad se stvrdne, brže nego običan krompir kada se prži.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Krompir
150 ml Ulje
3 kafena kašičica Sol
200 g Prezle
200 g Kornefleks
200 g Susam
2 supena kašika Kečap
4 komad/a Jaja
6 supena kašika Brašno T-400
2 kafena kašičica Paprika
2 kafena kašičica Bosiljak
Priprema
Priprema
Krmpir oljuštiti, oprati i iseći kao za pomfrit, samo malo krupnije.
Jaja dobro umutiti, posoliti i dodati im kečap. U jednu činiju pomešati brašno sa solju i začinima, a u drugu prezle, kornefleks, prethodno usitnjen i susam sa začinima.
Krompire pohujte sledećim redom: brašno, jaja, prezle. Možete odjednom stavljati po više komada. Pohovan krompir stavljajte na poslužavnik ili neku tacnu dok sav ne bude gotov, a zatim pržite u ulju ili fritezi kao što pržite pomfrit. Gotov je kad porumeni i kad se stvrdne, brže nego običan krompir kada se prži.
Tagovi