Sastojci

Za 16 osoba

Materijal za koru

125 g Otopljen puter

300 g Mlevenog keksa

120 ml Gaziran sok od narandže

Potreban materijal za fil

150 ml Slatka pavlaka

100 g Kisela pavlaka

200 g Krem sir ili maskarpone sir

Potrebno za voćni preliv

300 g Bobičasto voće

300 ml Voda

50 g Šećer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Pomešati keks, šećer i sok pa dodati otopljen puter. Sve lepo sjediniti. Pripremiti tacnu i kalup za torte sa mobilnom ivicom prečnika 20 cm. Najlakše je da uklonite dno i da direktno u pripremljeno zvono ili tacnu postavite ivicu kalupa i direktno razvučete koru. Testo rasporedite rukom, utisnite ravnomerno celom površinom i odložite u frižider da se stegne.

Priprema fila

Rastopite kesicu želatina u 50ml hladne vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati joj pomešanu kiselu pavlaku, krem sir i šećer. Želatin na kratko rastopite u mikrotalasnoj i dodajte umućenom filu. Želatin ne sme da provri, sami ga otopite. Mutiti još par sekundi i preliti koru filom. Vratiti u frižider da se hladi.

Priprema voćnog dela

Skuvati šećer, voće i vodu uz neprekidno uklanjanje pene. Želatin rastopljen u 100ml vode dodajte u voće i skinite ostatak pene ako je ima. Ovaj sirup možete da procedite ili ne, kako vam je volja, odnosno kako više volite. Kada se prohladi, preliti ohlađen kolač.

Uživajte 🧑🏻‍🍳.