Pomešati keks, šećer i sok pa dodati otopljen puter. Sve lepo sjediniti. Pripremiti tacnu i kalup za torte sa mobilnom ivicom prečnika 20 cm. Najlakše je da uklonite dno i da direktno u pripremljeno zvono ili tacnu postavite ivicu kalupa i direktno razvučete koru. Testo rasporedite rukom, utisnite ravnomerno celom površinom i odložite u frižider da se stegne.
Priprema fila
Rastopite kesicu želatina u 50ml hladne vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati joj pomešanu kiselu pavlaku, krem sir i šećer. Želatin na kratko rastopite u mikrotalasnoj i dodajte umućenom filu. Želatin ne sme da provri, sami ga otopite. Mutiti još par sekundi i preliti koru filom. Vratiti u frižider da se hladi.
Priprema voćnog dela
Skuvati šećer, voće i vodu uz neprekidno uklanjanje pene. Želatin rastopljen u 100ml vode dodajte u voće i skinite ostatak pene ako je ima. Ovaj sirup možete da procedite ili ne, kako vam je volja, odnosno kako više volite. Kada se prohladi, preliti ohlađen kolač.
Sastojci
Za 16 osoba
125 g Otopljen puter
300 g Mlevenog keksa
120 ml Gaziran sok od narandže
50 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
100 g C Šećer u prahu 250g
150 ml Slatka pavlaka
100 g Kisela pavlaka
200 g Krem sir ili maskarpone sir
300 g Bobičasto voće
300 ml Voda
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 g Šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Pomešati keks, šećer i sok pa dodati otopljen puter. Sve lepo sjediniti. Pripremiti tacnu i kalup za torte sa mobilnom ivicom prečnika 20 cm. Najlakše je da uklonite dno i da direktno u pripremljeno zvono ili tacnu postavite ivicu kalupa i direktno razvučete koru. Testo rasporedite rukom, utisnite ravnomerno celom površinom i odložite u frižider da se stegne.
Priprema fila
Rastopite kesicu želatina u 50ml hladne vode. Umutiti slatku pavlaku i dodati joj pomešanu kiselu pavlaku, krem sir i šećer. Želatin na kratko rastopite u mikrotalasnoj i dodajte umućenom filu. Želatin ne sme da provri, sami ga otopite. Mutiti još par sekundi i preliti koru filom. Vratiti u frižider da se hladi.
Priprema voćnog dela
Skuvati šećer, voće i vodu uz neprekidno uklanjanje pene. Želatin rastopljen u 100ml vode dodajte u voće i skinite ostatak pene ako je ima. Ovaj sirup možete da procedite ili ne, kako vam je volja, odnosno kako više volite. Kada se prohladi, preliti ohlađen kolač.
Uživajte 🧑🏻🍳.
Tagovi