Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 11 osoba
Sastojci
900 g
Brašno T-500
Priprema
Sastojci
1/2 kašicice soli
1/2 kocke kvasca
10 kašika ulja
3/5 dl vode
margarin
višnje
šećer u prahu
Priprema
Testo dobro zamesiti. Ostaviti da testo naraste, pa premesiti, pa tako još jednom. Treći put razviti oklagijom, pa premazati celu koru sa polovinom margarina, pa preklopiti kao za salčiće i ostaviti da odstoji tako oko pola sata, i onda ponovo oklagijom rastanjiti, premazati sa drugom polovinom margarina i ponovo preklopiti. Ostaviti još pola sata pa rastanjiti oklagijom debljine pola cm, pa seći na kajševe sirine oko 7 cm, zatim kajševe seci na paršiće dužine oko10 cm, a preko njih staviti pošećerene višnje i preklopiti testo da krajevi budu jedan preko drugog. Ostaviti da tako odstoji 15 minuta i peći na 220 stepeni C oko 15 minuta. Pečene posuti prah šećerom.
Recept za nagradni konkurs: Delite recepte, delimo poklone!
Sastojci
Za 11 osoba
900 g Brašno T-500
Priprema
Sastojci
1/2 kašicice soli
1/2 kocke kvasca
10 kašika ulja
3/5 dl vode
margarin
višnje
šećer u prahu
Priprema
Testo dobro zamesiti. Ostaviti da testo naraste, pa premesiti, pa tako još jednom. Treći put razviti oklagijom, pa premazati celu koru sa polovinom margarina, pa preklopiti kao za salčiće i ostaviti da odstoji tako oko pola sata, i onda ponovo oklagijom rastanjiti, premazati sa drugom polovinom margarina i ponovo preklopiti. Ostaviti još pola sata pa rastanjiti oklagijom debljine pola cm, pa seći na kajševe sirine oko 7 cm, zatim kajševe seci na paršiće dužine oko10 cm, a preko njih staviti pošećerene višnje i preklopiti testo da krajevi budu jedan preko drugog. Ostaviti da tako odstoji 15 minuta i peći na 220 stepeni C oko 15 minuta. Pečene posuti prah šećerom.