Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 3 osoba
Potrebno
1 kesica/e
kukuruza šećerca
1 šolja
graška
1 glavica
crnog luka
400 ml
paradajz pirea
1 kafena kašičica
šećera
po ½ kafena kašičica
kumina, korijandera, kurkume, suvog čilija (ljute papričice)
1 kafena kašičica
karija
Priprema
1
Kukuruz skuvajte u ključaloj vodi. Kada je kuvan, ocedite ga.
2
Isecite luk na kockice. Sve začine pripremite u jednoj šoljici.
3
U šerpi zagrejte malo ulja. Dodajte crni luk, posolite ga kašičicom soli, i pržite dok ne postane staklast.
4
Dodajte sve začine i pržite zajedno s lukom još minut.
5
Dodajte konzervu paradajza i jednu šoljicu vode, zajedno sa graškom. Kuvajte 5 minuta, dok grašak ne omekša. Dodajte šećer koji će malo neutralisati kiselinu paradajza.
6
Dodajte kukuruz, i kuvajte sve zajedno još 5 minuta. Dosolite po ukusu. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 3 osoba
1 kesica/e kukuruza šećerca
1 šolja graška
1 glavica crnog luka
400 ml paradajz pirea
1 kafena kašičica šećera
po ½ kafena kašičica kumina, korijandera, kurkume, suvog čilija (ljute papričice)
1 kafena kašičica karija
Priprema
1
Kukuruz skuvajte u ključaloj vodi. Kada je kuvan, ocedite ga.
2
Isecite luk na kockice. Sve začine pripremite u jednoj šoljici.
3
U šerpi zagrejte malo ulja. Dodajte crni luk, posolite ga kašičicom soli, i pržite dok ne postane staklast.
4
Dodajte sve začine i pržite zajedno s lukom još minut.
5
Dodajte konzervu paradajza i jednu šoljicu vode, zajedno sa graškom. Kuvajte 5 minuta, dok grašak ne omekša. Dodajte šećer koji će malo neutralisati kiselinu paradajza.
6
Dodajte kukuruz, i kuvajte sve zajedno još 5 minuta. Dosolite po ukusu. Prijatno!