Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!

Sastojci

Za 3 osoba

Potrebno

1 kesica/e kukuruza šećerca

1 šolja graška

1 glavica crnog luka

400 ml paradajz pirea

1 kafena kašičica šećera

po ½ kafena kašičica kumina, korijandera, kurkume, suvog čilija (ljute papričice)

1 kafena kašičica karija

Priprema

1

Kukuruz skuvajte u ključaloj vodi. Kada je kuvan, ocedite ga.

2

Isecite luk na kockice. Sve začine pripremite u jednoj šoljici.

3

U šerpi zagrejte malo ulja. Dodajte crni luk, posolite ga kašičicom soli, i pržite dok ne postane staklast.

4

Dodajte sve začine i pržite zajedno s lukom još minut.

5

Dodajte konzervu paradajza i jednu šoljicu vode, zajedno sa graškom. Kuvajte 5 minuta, dok grašak ne omekša. Dodajte šećer koji će malo neutralisati kiselinu paradajza.

6

Dodajte kukuruz, i kuvajte sve zajedno još 5 minuta. Dosolite po ukusu. Prijatno!