Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 6 osoba

Testo

500 g Tanke kore za pitu

Nadev

800 g Šampinjoni

2 srednje komad/a Crveni luk

1 dl Ulje

500 g Biljni kačkavalj

400-500 g Kečap

po potrebi So, biber, začini, origano..

Priprema

Priprema i postupak

Pečurke izdinstati sa lukom na ulju, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Prvu koru tanko premazati kečapom, drugu ponoviti sa kečapom (kore redjati jednu na drugu), tek na treću ide fil od šampinjona, četvrta kora premaz od kečapa, peta kora narendan kačkavalj. Sada urolati u rolat. Pomoviti pšostupak do utoška kora i nadeva. (kore ne prskati sa uljem dovoljno je ulja u pečurkama)

Sve rolate, premazati odozgo sa kašičicom ulja. Staviti da se peče u rernu koja je prethodno zagrejana na 220 stepeni i peći 15 minuta. Kad se rolat ohladi seći na 2 cm debljine i služiti.