Pečurke izdinstati sa lukom na ulju, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prvu koru tanko premazati kečapom, drugu ponoviti sa kečapom (kore redjati jednu na drugu), tek na treću ide fil od šampinjona, četvrta kora premaz od kečapa, peta kora narendan kačkavalj. Sada urolati u rolat. Pomoviti pšostupak do utoška kora i nadeva. (kore ne prskati sa uljem dovoljno je ulja u pečurkama)
Sve rolate, premazati odozgo sa kašičicom ulja. Staviti da se peče u rernu koja je prethodno zagrejana na 220 stepeni i peći 15 minuta. Kad se rolat ohladi seći na 2 cm debljine i služiti.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Tanke kore za pitu
800 g Šampinjoni
2 srednje komad/a Crveni luk
1 dl Ulje
500 g Biljni kačkavalj
400-500 g Kečap
po potrebi So, biber, začini, origano..
Priprema
Priprema i postupak
Pečurke izdinstati sa lukom na ulju, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prvu koru tanko premazati kečapom, drugu ponoviti sa kečapom (kore redjati jednu na drugu), tek na treću ide fil od šampinjona, četvrta kora premaz od kečapa, peta kora narendan kačkavalj. Sada urolati u rolat. Pomoviti pšostupak do utoška kora i nadeva. (kore ne prskati sa uljem dovoljno je ulja u pečurkama)
Sve rolate, premazati odozgo sa kašičicom ulja. Staviti da se peče u rernu koja je prethodno zagrejana na 220 stepeni i peći 15 minuta. Kad se rolat ohladi seći na 2 cm debljine i služiti.
Tagovi