Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 8 osoba
Potrebno je
500 g
Brokolija
2
Krompira
1
Sargarepa
1 glavica
Luka
2 supena kašika
Maslinovog ulja
1 kocka
za supu (posna)
Krutoni
2 kriske
Hleba
2 supena kašika
Maslinovog ulja
1/2 kafena kašičica
Belog luka u prahu
Priprema
Priprema
Luk sitno iseckati i proprziti na maslinovom ulju. Naliti 1,5 l vode i ubaciti kocku za supu ili kasicicu suvog začina. Dodati sargarepu i krompir i ostaviti da se skuvaju. Pred kraj ubaciti brokoli i kuvati dok ne omekša. Zaciniti čorbu biberom i posoliti po ukusu.
Stapnim mikserom sve izmiksati dok čorba ne postane skroz glatka.
Krutine napraviti od starog hleba. Hleb iseci na kockice i proprziti na maslinovom ulju. Posuti belim lukom u prahu.
Čorbu sluziti toplu sa kruto ima. Po zelji možete zaciniti biljnom pavlakom. Prijatno! 😊
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 8 osoba
500 g Brokolija
2 Krompira
1 Sargarepa
1 glavica Luka
2 supena kašika Maslinovog ulja
1 kocka za supu (posna)
2 kriske Hleba
2 supena kašika Maslinovog ulja
1/2 kafena kašičica Belog luka u prahu
Priprema
Priprema
Luk sitno iseckati i proprziti na maslinovom ulju. Naliti 1,5 l vode i ubaciti kocku za supu ili kasicicu suvog začina. Dodati sargarepu i krompir i ostaviti da se skuvaju. Pred kraj ubaciti brokoli i kuvati dok ne omekša. Zaciniti čorbu biberom i posoliti po ukusu.
Stapnim mikserom sve izmiksati dok čorba ne postane skroz glatka.
Krutine napraviti od starog hleba. Hleb iseci na kockice i proprziti na maslinovom ulju. Posuti belim lukom u prahu.
Čorbu sluziti toplu sa kruto ima. Po zelji možete zaciniti biljnom pavlakom. Prijatno! 😊