Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 3 osoba
Potrebno
250 ml
pirinča
250 g
očišćenog ssvežeg spanaća
1 glavica
crnog luka
200 g
kravljeg sira
1 komad/a
jaje
100 ml
mleka
20 g
kačlavalja
. .
ulje, so, biber
Priprema
1
Pirinač uspite u šerpu sa 3 šolje vode i stavite ga da se skuva (to je optimalna količina vode koju pirinač upije, tako da kada upije svu vodu, znate da je kuvan).
2
Na malo ulja propržite crni luk. Dodajte mu spanać, koji ste prethodno oprali i isekli na krupnije komade. Stavite i sir koji ste prvo izmrvili
3
U tiganj dodajte i kuvani pirinač, i dobro posolite i malo pobiberite.
4
Prespite sve to u činiju za pečenje. Jaje umutite, dodajte mu mleko i prelijte preko pirinča. Malo promešajte jer je pirinač dosta lepljiv i neće propustiti tečnost. Narendajte odozgo malo kačkavalja.
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 3 osoba
250 ml pirinča
250 g očišćenog ssvežeg spanaća
1 glavica crnog luka
200 g kravljeg sira
1 komad/a jaje
100 ml mleka
20 g kačlavalja
. . ulje, so, biber
Priprema
1
Pirinač uspite u šerpu sa 3 šolje vode i stavite ga da se skuva (to je optimalna količina vode koju pirinač upije, tako da kada upije svu vodu, znate da je kuvan).
2
Na malo ulja propržite crni luk. Dodajte mu spanać, koji ste prethodno oprali i isekli na krupnije komade. Stavite i sir koji ste prvo izmrvili
3
U tiganj dodajte i kuvani pirinač, i dobro posolite i malo pobiberite.
4
Prespite sve to u činiju za pečenje. Jaje umutite, dodajte mu mleko i prelijte preko pirinča. Malo promešajte jer je pirinač dosta lepljiv i neće propustiti tečnost. Narendajte odozgo malo kačkavalja.
5
Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni.