Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!

Sastojci

Za 3 osoba

Potrebno

250 ml pirinča

250 g očišćenog ssvežeg spanaća

1 glavica crnog luka

200 g kravljeg sira

1 komad/a jaje

100 ml mleka

20 g kačlavalja

. . ulje, so, biber

Priprema

1

Pirinač uspite u šerpu sa 3 šolje vode i stavite ga da se skuva (to je optimalna količina vode koju pirinač upije, tako da kada upije svu vodu, znate da je kuvan).

2

Na malo ulja propržite crni luk. Dodajte mu spanać, koji ste prethodno oprali i isekli na krupnije komade. Stavite i sir koji ste prvo izmrvili

3

U tiganj dodajte i kuvani pirinač, i dobro posolite i malo pobiberite.

4

Prespite sve to u činiju za pečenje. Jaje umutite, dodajte mu mleko i prelijte preko pirinča. Malo promešajte jer je pirinač dosta lepljiv i neće propustiti tečnost. Narendajte odozgo malo kačkavalja.

5

Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni.