Za 4 osoba
4 dl vode
1 kafena kašičica soli
1/2 dl ulja
po potrebi brašno
300 g sira
4-5 komad/a mladog luka
1 komad/a jaje
I
FIL:
Zeleni deo mladog luka sitno iseckati.
Posoliti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Izmrviti sir i dodati jaje.
Dodati luk (malo rukom ocediti).
Sjediniti.
II
U mlaku vodu dodati so i ulje.
Dodavati po malo brašna i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Testo podeliti na 3 jufkice.
Razvući ih malo u krug i premazati uljem.
Ostaviti da odstoje 20-ak minuta.
Svaku jufku razvući preko celog stola (na čaršav), što tanje.
Pokidati okolo krajeve.
Preliti sa 3-4 kašike ulja.
Rasporediti po kori fil.
Urolati.
III
Redjati u podmazan plek i ispeći.
Pečenu pitu prevrnuti naopako i pokriti.
Ostaviti da malo odstoji.
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 4 osoba
4 dl vode
1 kafena kašičica soli
1/2 dl ulja
po potrebi brašno
300 g sira
4-5 komad/a mladog luka
1 komad/a jaje
Priprema
I
FIL:
Zeleni deo mladog luka sitno iseckati.
Posoliti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Izmrviti sir i dodati jaje.
Dodati luk (malo rukom ocediti).
Sjediniti.
II
U mlaku vodu dodati so i ulje.
Dodavati po malo brašna i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Testo podeliti na 3 jufkice.
Razvući ih malo u krug i premazati uljem.
Ostaviti da odstoje 20-ak minuta.
Svaku jufku razvući preko celog stola (na čaršav), što tanje.
Pokidati okolo krajeve.
Preliti sa 3-4 kašike ulja.
Rasporediti po kori fil.
Urolati.
III
Redjati u podmazan plek i ispeći.
Pečenu pitu prevrnuti naopako i pokriti.
Ostaviti da malo odstoji.