Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!

Sastojci

Za 4 osoba

Za testo

4 dl vode

1 kafena kašičica soli

1/2 dl ulja

po potrebi brašno

Za fil

300 g sira

4-5 komad/a mladog luka

1 komad/a jaje

Priprema

I

FIL:

Zeleni deo mladog luka sitno iseckati.

Posoliti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

Izmrviti sir i dodati jaje.

Dodati luk (malo rukom ocediti).

Sjediniti.

II

U mlaku vodu dodati so i ulje.

Dodavati po malo brašna i umesiti testo.

Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

Testo podeliti na 3 jufkice.

Razvući ih malo u krug i premazati uljem.

Ostaviti da odstoje 20-ak minuta.

Svaku jufku razvući preko celog stola (na čaršav), što tanje.

Pokidati okolo krajeve.

Preliti sa 3-4 kašike ulja.

Rasporediti po kori fil.

Urolati.

III

Redjati u podmazan plek i ispeći.

Pečenu pitu prevrnuti naopako i pokriti.

Ostaviti da malo odstoji.