Mleko pomešati sa kašičicom šećera i ugrejati da bude mlako. U mlako mleko dodati kvasac i ostaviti na toplom da nadodje. U činiju za mešenje staviti malo brašna, dodati ulje, jogurt, jaja, so, prašak za pecivo, zatim uskisli kvasac i prvo varjačom, a posle rukama, uz dodatak brašna zamesiti testo. Testo treba da bude takvo da se ne lepi za ruke. Staviti ga u plastičnu kesu ili kutiju i ostaviti ga sat vremena u frižideru. Nakon toga, izvaditi, premesiti na pobrašnjenoj podlozi i oblikovati picu, prema obliku pleha.
Dodati pelat, šunku i mozzarela sir i posuti bosiljkom.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg brašna
2 dl jogurta
2 dl ulja
3 dl mleko
40 g C Suvi kvasac 125g
2 komada jaja
2 kesice soli
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičica šećera
1 po ukusu pelat, šunka, mozzarela i bosiljak
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Mleko pomešati sa kašičicom šećera i ugrejati da bude mlako. U mlako mleko dodati kvasac i ostaviti na toplom da nadodje. U činiju za mešenje staviti malo brašna, dodati ulje, jogurt, jaja, so, prašak za pecivo, zatim uskisli kvasac i prvo varjačom, a posle rukama, uz dodatak brašna zamesiti testo. Testo treba da bude takvo da se ne lepi za ruke. Staviti ga u plastičnu kesu ili kutiju i ostaviti ga sat vremena u frižideru. Nakon toga, izvaditi, premesiti na pobrašnjenoj podlozi i oblikovati picu, prema obliku pleha.
Dodati pelat, šunku i mozzarela sir i posuti bosiljkom.
Tagovi