Ako ste kupili sveže lignje operite ih, očistite i isecite na kolutove.
Ako su zamrznute, dobro ih odledite, operite i takođe isecite na kolutove.
Korak 2
Pomešati pivo, brašno i so viljuškom do dobijanja smese gušće nego za palačinke.
Nasečene lignje (i kolutiće i krake) umakati u pripremljenu smesu i spuštati u vrelo ulje. Okrenuti kad požute sa jedne strane i paziti da ne pregore (može se smanjiti temperatura).
Gotove staviti na ubrus ili savetu da se upije višak ulja i služiti uz odgovarajući prilog.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Lignje
200 ml Pivo
8 supena kašika Brašno T-400
po potrebi malo So
Priprema
Korak 1
Ako ste kupili sveže lignje operite ih, očistite i isecite na kolutove.
Ako su zamrznute, dobro ih odledite, operite i takođe isecite na kolutove.
Korak 2
Pomešati pivo, brašno i so viljuškom do dobijanja smese gušće nego za palačinke.
Nasečene lignje (i kolutiće i krake) umakati u pripremljenu smesu i spuštati u vrelo ulje. Okrenuti kad požute sa jedne strane i paziti da ne pregore (može se smanjiti temperatura).
Gotove staviti na ubrus ili savetu da se upije višak ulja i služiti uz odgovarajući prilog.
Tagovi