Prvo cukuni tikvicu oprati, posušiti i seći nožem za guljenje krompira na tanke dugačke trake, papriku iseći na dugačke uske trake, a zeleni deo mladog luka seći na komadiće dužine oko 1 cm.
Pomešajte cukini, papriku, zeleni deo luka, klice pasulja, sitno seckan peršunov list i sve malo posolite i prelite sokom od pola limuna. Dodajte polovinu mešavine orašastih plodova po vašem ukusu, grubo mleveni ili seckani (kikiriki, bademi, indiski oras...). Sve lagano izmešajte, bukvalno prevrćući gore dole.
Od sastojaka za preliv napravite dresing i prelite salatu. Gore pospite preostale orašaste plodove.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 komad/a Limun (Limunov sok)
1 supena kašika Maslinovo ulje
po ukusu So i biber
2 srednja komad/a Cukini tikvica
2 šolje Klice pasulja
1 veća komad/a Paprika (crvena mesnata)
5 komad/a Mladi luk (samo zeleni deo)
2-3 supena kašika Mešavina kikiriki, badem, orasi...
1-2 prstohvat/a So
1/2 komad/a Limun (Limunov sok)
2 supena kašika Peršun list
Priprema
Priprema i postupak
Prvo cukuni tikvicu oprati, posušiti i seći nožem za guljenje krompira na tanke dugačke trake, papriku iseći na dugačke uske trake, a zeleni deo mladog luka seći na komadiće dužine oko 1 cm.
Pomešajte cukini, papriku, zeleni deo luka, klice pasulja, sitno seckan peršunov list i sve malo posolite i prelite sokom od pola limuna. Dodajte polovinu mešavine orašastih plodova po vašem ukusu, grubo mleveni ili seckani (kikiriki, bademi, indiski oras...). Sve lagano izmešajte, bukvalno prevrćući gore dole.
Od sastojaka za preliv napravite dresing i prelite salatu. Gore pospite preostale orašaste plodove.
Rashlasite u frižideru kratko i služite.
Tagovi