Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 4 osoba

Preliv

1/2 komad/a Limun (Limunov sok)

1 supena kašika Maslinovo ulje

po ukusu So i biber

Povrće

2 srednja komad/a Cukini tikvica

2 šolje Klice pasulja

1 veća komad/a Paprika (crvena mesnata)

5 komad/a Mladi luk (samo zeleni deo)

2-3 supena kašika Mešavina kikiriki, badem, orasi...

1-2 prstohvat/a So

1/2 komad/a Limun (Limunov sok)

2 supena kašika Peršun list

Priprema

Priprema i postupak

Prvo cukuni tikvicu oprati, posušiti i seći nožem za guljenje krompira na tanke dugačke trake, papriku iseći na dugačke uske trake, a zeleni deo mladog luka seći na komadiće dužine oko 1 cm.

Pomešajte cukini, papriku, zeleni deo luka, klice pasulja, sitno seckan peršunov list i sve malo posolite i prelite sokom od pola limuna. Dodajte polovinu mešavine orašastih plodova po vašem ukusu, grubo mleveni ili seckani (kikiriki, bademi, indiski oras...). Sve lagano izmešajte, bukvalno prevrćući gore dole.

Od sastojaka za preliv napravite dresing i prelite salatu. Gore pospite preostale orašaste plodove.

Rashlasite u frižideru kratko i služite.