Sastojci

Za 10 osoba

Potrebno za koru

5 komad/a Belanca

200 g Šećer

1 prstohvat/a So

1 supena kaŔika Dr. Oetker Gustin

1 supena kaÅ”ika Sirće

Potrebno za fil

200 ml Slatka pavlak

250 g Maskarpone sir

1 kafena kaŔičica Dr. Oetker Aroma vanila

2 supena kaÅ”ika C Å ećer u prahu 250g

Potrebno je joÅ”

300 g Sveže jagode

NaŔi proizvodi

Priprema

Priprema kore

Mutiti belanca i so da se dobije penasta smeÅ”a pa postepeno dodavati Å”ećer. Kada se smeÅ”a umuti tako da viÅ”e nema nijedno zrno Å”ećera, smanjiti brzinu miksera i dodati sirće, vanilu i gustin. Na pek papir u plehu rasporediti beze-smeÅ”u dimenzije 35x30 (ja sam moju rasporedila na veće dimenzije i zbog toga je kora tanja).

Peći 5 minuta na 180 stepeni, a potom 15-20 na 160.

Pripremiti drugi pek papir i posuti ga prah Å”ećerom. Ispečenu koru izvrnuti preko Å”ećera i posle par minuta ukloniti papir na kojem se pekla kora.

Priprema fila

Umutiti pavlaku, Å”ećer, vanilu i Å”lag fiks. Kada se lepo izmiksa dodati sir i sve lepo sjediniti.

Filovati koru.

300 g svežih, očiŔćenih jagoda iseckati preko fila i urolati koru.

Služiti ohlađen rolat.

Prijatno šŸ‘©šŸ»ā€šŸ³.