Za 15 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
300 g šećera
400 ml mleka
400 g maka
100 g mlevenog keksa
250 g margarina
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g čokolade
3 supena kašika ulja
Priprema
U šerpicu sipati mleko, šećer i vanilin šećer, i staviti da se kuva.
Kada provri dodati mleveni mak i mleveni keks.
Kuvati 5 minuta, uz neprestano mešanje.
Skloniti sa ringle i dodati omekšao margarin.
Mešati dok se ne istopi.
Filovati kore do je fil vruć (po 2-3 kašike fila).
Na poslednju koricu ne stavljati fil.
Kolač pokriti folijom i pritisnuti nečim malo težim.
Čokoladu istopiti, dodati ulje, izmešati i preliti preko kolača.
Ostaviti da se setgne.
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 15 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
300 g šećera
400 ml mleka
400 g maka
100 g mlevenog keksa
250 g margarina
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g čokolade
3 supena kašika ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U šerpicu sipati mleko, šećer i vanilin šećer, i staviti da se kuva.
Kada provri dodati mleveni mak i mleveni keks.
Kuvati 5 minuta, uz neprestano mešanje.
Skloniti sa ringle i dodati omekšao margarin.
Mešati dok se ne istopi.
Filovati kore do je fil vruć (po 2-3 kašike fila).
Na poslednju koricu ne stavljati fil.
Kolač pokriti folijom i pritisnuti nečim malo težim.
Čokoladu istopiti, dodati ulje, izmešati i preliti preko kolača.
Ostaviti da se setgne.