Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!

Sastojci

Za 15 osoba

Sastojci

300 g šećera

400 ml mleka

400 g maka

100 g mlevenog keksa

250 g margarina

Za glazuru

100 g čokolade

3 supena kašika ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U šerpicu sipati mleko, šećer i vanilin šećer, i staviti da se kuva.

Kada provri dodati mleveni mak i mleveni keks.

Kuvati 5 minuta, uz neprestano mešanje.

Skloniti sa ringle i dodati omekšao margarin.

Mešati dok se ne istopi.

Filovati kore do je fil vruć (po 2-3 kašike fila).

Na poslednju koricu ne stavljati fil.

Kolač pokriti folijom i pritisnuti nečim malo težim.

Čokoladu istopiti, dodati ulje, izmešati i preliti preko kolača.

Ostaviti da se setgne.