Za 20 osoba
2 dl vode
1 kockica kvasca
2 supena kašika šećera
1 ipo dl ulja
500-600 g brašna
200 g maka
3 supena kašika šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 dl vode
50 ml vode
po potrebi C Šećer u prahu 250g
Priprema
FIL:
Samleti mak.
Pomešati mak, šećer i vanilin šećer.
Dodavati po malo vrele vode i dobro sjediniti.
Ostaviti da se malo prohladi.
TESTO:
U mlaku vodu dodati 1 kašičicu šećera i malo soli.
Dodati kvasac da se otopi.
Dodati ulje i brašno.
Umesiti glatko testo.
Testo podeliti na 2 jufkice.
Malo ih premesiti i ostaviti pola sata.
Testo zatim tanko razvući oklagijom.
Premazati filom i uviti u rolat.
Staviti u podmazan plek i peći.
PREMAZ:
Na tihoj vatri staviti 3 kašike šećera i vodu.
Mešati dok se ne ušpinuje.
Pečenu strudlu premazati.
Vratiti u rernu još 10-ak minuta.
Posuti prah šećerom.
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 20 osoba
2 dl vode
1 kockica kvasca
2 supena kašika šećera
1 ipo dl ulja
500-600 g brašna
200 g maka
3 supena kašika šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 dl vode
3 supena kašika šećera
50 ml vode
po potrebi C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
FIL:
Samleti mak.
Pomešati mak, šećer i vanilin šećer.
Dodavati po malo vrele vode i dobro sjediniti.
Ostaviti da se malo prohladi.
TESTO:
U mlaku vodu dodati 1 kašičicu šećera i malo soli.
Dodati kvasac da se otopi.
Dodati ulje i brašno.
Umesiti glatko testo.
Testo podeliti na 2 jufkice.
Malo ih premesiti i ostaviti pola sata.
Testo zatim tanko razvući oklagijom.
Premazati filom i uviti u rolat.
Staviti u podmazan plek i peći.
PREMAZ:
Na tihoj vatri staviti 3 kašike šećera i vodu.
Mešati dok se ne ušpinuje.
Pečenu strudlu premazati.
Vratiti u rernu još 10-ak minuta.
Posuti prah šećerom.