Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!

Sastojci

Za 20 osoba

Za testo

2 dl vode

1 kockica kvasca

2 supena kašika šećera

1 ipo dl ulja

500-600 g brašna

Za fil

200 g maka

3 supena kašika šećera

1 dl vode

Za premazivanje

3 supena kašika šećera

50 ml vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

FIL:

Samleti mak.

Pomešati mak, šećer i vanilin šećer.

Dodavati po malo vrele vode i dobro sjediniti.

Ostaviti da se malo prohladi.

TESTO:

U mlaku vodu dodati 1 kašičicu šećera i malo soli.

Dodati kvasac da se otopi.

Dodati ulje i brašno.

Umesiti glatko testo.

Testo podeliti na 2 jufkice.

Malo ih premesiti i ostaviti pola sata.

Testo zatim tanko razvući oklagijom.

Premazati filom i uviti u rolat.

Staviti u podmazan plek i peći.

PREMAZ:

Na tihoj vatri staviti 3 kašike šećera i vodu.

Mešati dok se ne ušpinuje.

Pečenu strudlu premazati.

Vratiti u rernu još 10-ak minuta.

Posuti prah šećerom.