Vinov list bi bilo dobro brati do polovine juna, i tamo gde nije prskana loza. Listove oprati i prosušiti. Zatim uzeti po 10 vinova lista, otprilike jednake velicine, na svaki list staviti po malo soli i tako jedan na drugi dok ne naredjate svih deset. Polako uviti kao rolat i spakovati u kesu za zamrzivač. Ponoviti postupak dok ne spakujete količinu vinovog lista koju želite da ostavite za zimu. Tako urolanih sve po deset lista stavite u kese za zamrzivač, kese ostavite u zamrzivač.
priprema
Po potrebi uzimamo iz zamrzivača. So ih omekša i ne dozvoli da se zamrznu i usitne u pretrpanom zamrzivaču.
Sastojci
Za 20 osoba
po potrebi komad/a lišće vinove loze
po potrebi prstohvat/a so
Priprema
priprema
Vinov list bi bilo dobro brati do polovine juna, i tamo gde nije prskana loza. Listove oprati i prosušiti. Zatim uzeti po 10 vinova lista, otprilike jednake velicine, na svaki list staviti po malo soli i tako jedan na drugi dok ne naredjate svih deset. Polako uviti kao rolat i spakovati u kesu za zamrzivač. Ponoviti postupak dok ne spakujete količinu vinovog lista koju želite da ostavite za zimu. Tako urolanih sve po deset lista stavite u kese za zamrzivač, kese ostavite u zamrzivač.
priprema
Po potrebi uzimamo iz zamrzivača. So ih omekša i ne dozvoli da se zamrznu i usitne u pretrpanom zamrzivaču.
Tagovi