Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 2 osoba
potrebno
500 g
goveđeg bifteka
150 g
puter
1 dl
ulja
1 veza
peršun
1 kafena kašičica
Biber
1 nekoliko
krupna morska so
prilog
1 nekoliko
špargle,brokuli,grilovano povrće....
Priprema
priprema
Biftek treba da je debljine 5 cm. Pouljite ga i začinite krupnom soli i krupno mlevenim biberom.
Zagrejte tiganj i pecite biftek na jakoj vatri oko 10 min. Smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta uz okretanje.Sve vreme premazivati ga umuenim puterom s peršunom. Pečen je kako treba kad je spolja rumene boje a na preseku sočan i ružičast.
Pre služenja,još malo pobiberite i pustite da odstoji
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 2 osoba
500 g goveđeg bifteka
150 g puter
1 dl ulja
1 veza peršun
1 kafena kašičica Biber
1 nekoliko krupna morska so
1 nekoliko špargle,brokuli,grilovano povrće....
Priprema
priprema
Biftek treba da je debljine 5 cm. Pouljite ga i začinite krupnom soli i krupno mlevenim biberom.
Zagrejte tiganj i pecite biftek na jakoj vatri oko 10 min. Smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta uz okretanje.Sve vreme premazivati ga umuenim puterom s peršunom. Pečen je kako treba kad je spolja rumene boje a na preseku sočan i ružičast.
Pre služenja,još malo pobiberite i pustite da odstoji
Servirajte s prilogom po želji
Tagovi