U posudu izrednati sargarepu,krompir,tikvicu dodati seckani kupus,mladi luk i beli luk posoliti ,pobiberiti dodati zacin i izmesati.Dodati ulje,pahuljice,meso,prasak za pecivo,brasno,jaje i sve dobro izmesati.Ukoliko je retko dodati prezle i ostaviti 30 minuta da odstoji da nabubre pahuljice.
U pleh staviti papir za pecenje.Premazati ga sa malo ulja.
Kasicicom stavljati po malo prezli gde ce se staviti pljeskavice.
Praviti pljeskavice,stavljati na prezle,premazati sa uljem i staviti rendani kackavalj i peci 30 minuta na 200 minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
250 gr mlevenog mesa
1 komad/a jaje
1 kom veca sargarepa
1 kom manja tikvica
1/4 kom manje glavice slatkog kupusa
2 kom mladog luka
2 cena belog luka
1 kasicia zacina C
1 kasicica soli
1/2 kasicice bibera
5 kasike ovsenih pahuljica
3 kasike ulja
3 kasike kukuruznog brasna
100 gr kackavlja
po zelji kasika prezle
1 kom veci krompir
1 kasika Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U posudu izrednati sargarepu,krompir,tikvicu dodati seckani kupus,mladi luk i beli luk posoliti ,pobiberiti dodati zacin i izmesati.Dodati ulje,pahuljice,meso,prasak za pecivo,brasno,jaje i sve dobro izmesati.Ukoliko je retko dodati prezle i ostaviti 30 minuta da odstoji da nabubre pahuljice.
U pleh staviti papir za pecenje.Premazati ga sa malo ulja.
Kasicicom stavljati po malo prezli gde ce se staviti pljeskavice.
Praviti pljeskavice,stavljati na prezle,premazati sa uljem i staviti rendani kackavalj i peci 30 minuta na 200 minuta.