Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

250 gr mlevenog mesa

1 komad/a jaje

1 kom veca sargarepa

1 kom manja tikvica

1/4 kom manje glavice slatkog kupusa

2 kom mladog luka

2 cena belog luka

1 kasicia zacina C

1 kasicica soli

1/2 kasicice bibera

5 kasike ovsenih pahuljica

3 kasike ulja

3 kasike kukuruznog brasna

100 gr kackavlja

po zelji kasika prezle

1 kom veci krompir

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U posudu izrednati sargarepu,krompir,tikvicu dodati seckani kupus,mladi luk i beli luk posoliti ,pobiberiti dodati zacin i izmesati.Dodati ulje,pahuljice,meso,prasak za pecivo,brasno,jaje i sve dobro izmesati.Ukoliko je retko dodati prezle i ostaviti 30 minuta da odstoji da nabubre pahuljice.

U pleh staviti papir za pecenje.Premazati ga sa malo ulja.

Kasicicom stavljati po malo prezli gde ce se staviti pljeskavice.

Praviti pljeskavice,stavljati na prezle,premazati sa uljem i staviti rendani kackavalj i peci 30 minuta na 200 minuta.