Za 4 osoba
200 g sirokih rezanaca
3-4 supena kašika Ulja
100 g Prezli
100 g secera
Priprema
Obariti široke makarone, al dente... najbolje domaće...ali mogu odlično da posluže i kupovne.
Dalje
Za to vreme na zagrejanom ulju propržiti prezle na laganoj vatri i stalno mesati. Treba lepo da se zarumene.
Zatim
Ocedjene makarone ubaciti u prezle i na najslabijoj vatri sve izmesati dok se za svaku makaronu ne uhvati prezla.
Ja ne stavljam secer odmah već kad stavim testeninu u činijice... Svako koliko želi... Tako je i najbolje.
Prijatno! 😊
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 4 osoba
200 g sirokih rezanaca
3-4 supena kašika Ulja
100 g Prezli
100 g secera
Priprema
Priprema
Obariti široke makarone, al dente... najbolje domaće...ali mogu odlično da posluže i kupovne.
Dalje
Za to vreme na zagrejanom ulju propržiti prezle na laganoj vatri i stalno mesati. Treba lepo da se zarumene.
Zatim
Ocedjene makarone ubaciti u prezle i na najslabijoj vatri sve izmesati dok se za svaku makaronu ne uhvati prezla.
Ja ne stavljam secer odmah već kad stavim testeninu u činijice... Svako koliko želi... Tako je i najbolje.
Prijatno! 😊