Sočivo oprati, pa naliti vrelom vodom i ostaviti da odstoji 12 sati( može i malo duže). Zatim ga procediti od vode i sipati u blender. Odmah dodati i sve ostale sastojke.
Dalji postupak:
lepo izblendirati da se dobije sasvim jednaka struktura. Kalup za hleb podmazati i posuti susamom sa svih strana . Izliti pripremljenu smesu, pa posuti susamom i odozgo.
Pečenje:
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 50- 60 minuta. Seći kad se prohladi.
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 7 osoba
1 šolja crvenog sočiva
2 šolje vrele vode
2 komad/a Jaja
80 g maslaca
4 supena kašika Jogurt
1/ 2 kafena kašičica soli
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sočiva:
Sočivo oprati, pa naliti vrelom vodom i ostaviti da odstoji 12 sati( može i malo duže). Zatim ga procediti od vode i sipati u blender. Odmah dodati i sve ostale sastojke.
Dalji postupak:
lepo izblendirati da se dobije sasvim jednaka struktura. Kalup za hleb podmazati i posuti susamom sa svih strana . Izliti pripremljenu smesu, pa posuti susamom i odozgo.
Pečenje:
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 50- 60 minuta. Seći kad se prohladi.
Tagovi