Papriku ispeci,oljustiti,ocediti i samleti.Patlidzan ispeci u rerni,oljustiti,ocediti i samleti.Ulje zagrejati,dodati papriku i kuvati 15 min.Dodati patlidzan pa kuvati oko 2h.Pred kraj kuvanja dodati so,secer, sirce(ili esenciju) konzervans i vinobran moze ko voli da se doda biber i ljuta paprika.Vruce sipati u tegle.Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.Servirati gotov ajvar uz neka jela,moze i samo sa hlebom.PRIJATNO
Savet:
Kolicinu sastojaka prilagodite po zelji.Pri sipanju gotovog ajvara u tegle potrebno je da i tegle budu zagrejane.Najbolje je da ajvar prenoci u rerni, a da se sutradan tegle zatvore.
Sastojci
Za 12 osoba
25 kg Paprika
5 kg Patlidžan
1,5 l Ulje
5 supena kašika sol
3 supena kašika Šećer
2 supena kašika Sirće
1 kesica/e C Konzervans
1 supena kašika C Vinobran
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Papriku ispeci,oljustiti,ocediti i samleti.Patlidzan ispeci u rerni,oljustiti,ocediti i samleti.Ulje zagrejati,dodati papriku i kuvati 15 min.Dodati patlidzan pa kuvati oko 2h.Pred kraj kuvanja dodati so,secer, sirce(ili esenciju) konzervans i vinobran moze ko voli da se doda biber i ljuta paprika.Vruce sipati u tegle.Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.Servirati gotov ajvar uz neka jela,moze i samo sa hlebom.PRIJATNO
Savet:
Kolicinu sastojaka prilagodite po zelji.Pri sipanju gotovog ajvara u tegle potrebno je da i tegle budu zagrejane.Najbolje je da ajvar prenoci u rerni, a da se sutradan tegle zatvore.
Tagovi