Sastojci

Za 4 osoba

sastojci:

300 gr svinjskog mesa (but,plećka)

1 glavica ctnog luka

2-3 komada krompira

1 veći komad paradajza

100 gr pirinča

1 list lovora

1 komad suve paprike

po ukusu so, biber, suvi začin, peršun

1 kašika al. paprike

po ukusu ulje

Priprema

priprema:

 Na ulju propržite seckani crni luk,  dodajte meso isečeno na manje komade i dinstajte nekoliko minuta. Kada meso malo omekša, dodajte lorber, seckan paradajz, seckanu suvu papriku, krompir isečen na manje komade, pirinač, so, biber, suvi biljni začin  i alevu papriku. Sve dobro izmešajte pa preručite u odgovarajuću posudu (vatrostalnu ili drugu sa poklopcem), nalijte vode da sve dobro ogrezne, poklopite i stavite u rernu. Pecite oko 20 minuta, zatim sklonite poklopac (ukoliko je sva voda isparila dodajte još malo vruće vode), dodajte seckan peršun, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.           

 Gotovo jelo poslužite toplo uz salatu po vašem izboru.