Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte meso isečeno na manje komade i dinstajte nekoliko minuta. Kada meso malo omekša, dodajte lorber, seckan paradajz, seckanu suvu papriku, krompir isečen na manje komade, pirinač, so, biber, suvi biljni začin i alevu papriku. Sve dobro izmešajte pa preručite u odgovarajuću posudu (vatrostalnu ili drugu sa poklopcem), nalijte vode da sve dobro ogrezne, poklopite i stavite u rernu. Pecite oko 20 minuta, zatim sklonite poklopac (ukoliko je sva voda isparila dodajte još malo vruće vode), dodajte seckan peršun, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo uz salatu po vašem izboru.
Sastojci
Za 4 osoba
300 gr svinjskog mesa (but,plećka)
1 glavica ctnog luka
2-3 komada krompira
1 veći komad paradajza
100 gr pirinča
1 list lovora
1 komad suve paprike
po ukusu so, biber, suvi začin, peršun
1 kašika al. paprike
po ukusu ulje
Priprema
priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte meso isečeno na manje komade i dinstajte nekoliko minuta. Kada meso malo omekša, dodajte lorber, seckan paradajz, seckanu suvu papriku, krompir isečen na manje komade, pirinač, so, biber, suvi biljni začin i alevu papriku. Sve dobro izmešajte pa preručite u odgovarajuću posudu (vatrostalnu ili drugu sa poklopcem), nalijte vode da sve dobro ogrezne, poklopite i stavite u rernu. Pecite oko 20 minuta, zatim sklonite poklopac (ukoliko je sva voda isparila dodajte još malo vruće vode), dodajte seckan peršun, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo uz salatu po vašem izboru.
Tagovi