U velikom sudu prokuvajte trešnje sa aromom, sokom od limuna, vodom i šerijem. Sve ispasirajte i provucite kroz gazu. Pomešajte Džemfix 2:1 sa šećerom i stavite da se kuva, češće promešajte dok ne provri. Kuvajte još 2 minuta. Dodajte konzervans, dobro promešajte i nalijte vreo sok u pripremljene flaše do vrha (najbolje flaše sa zatvaračem sa gumom). Dobro ih zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Sastojci
Za 3 osoba
1 kg očišćenih trešanja
malo Dr. Oetker Aroma rum
malo soka od limuna
1,5 l vode
150 ml brendija
1 kesica/e Dr. Oetker Džemfix 2:1
1300 g šećera
na vrh noža C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
1.
U velikom sudu prokuvajte trešnje sa aromom, sokom od limuna, vodom i šerijem. Sve ispasirajte i provucite kroz gazu. Pomešajte Džemfix 2:1 sa šećerom i stavite da se kuva, češće promešajte dok ne provri. Kuvajte još 2 minuta. Dodajte konzervans, dobro promešajte i nalijte vreo sok u pripremljene flaše do vrha (najbolje flaše sa zatvaračem sa gumom). Dobro ih zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.