Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

400 g tikvica

1/2 l jogurta

100 g belog brašna

100 g palente

2 komad/a jaja

2 supena kašika ulja

po ukusu malo soli

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Ogulite i isecite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta). Poslite, pokrijte krpom i ostavite sa strane. U drugoj posudi umutite jaja, kiselo mleko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (belo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmešajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Smesu dobro promešajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrejali u rerni a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lepiti komadi za tepsiju kod vađenja. Pecite u rerni na 200 C oko 30-ak minuta. Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10-ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažite kajmakom dok je razljevuša još vrela