Za 2 osoba
oko 150 g Testenina
po potrebi Voda
malo So
1 supena kašika Ulje
100 g Mleveni mak
2-3 supena kašika Šećer
1-2 supena kašika Margarin
Priprema i postupak
U kipućoj vodi u kojoj ste dodali malo ulja i soli skuvajte rezance.
Kuvati 8 do 10 minuta, pa zatim kuvane rezance dobro procediti.
Mleveni mak i šećer promešati, (šećer možete dodavati po ukusu).
Otopiti margarin.
U otopljeni margarin vratiti proceđene rezance i mak pomešan sa šećerom.
Sve sastojke dobro promešati.
Služiti toplo.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 2 osoba
oko 150 g Testenina
po potrebi Voda
malo So
1 supena kašika Ulje
100 g Mleveni mak
2-3 supena kašika Šećer
1-2 supena kašika Margarin
Priprema
Priprema i postupak
U kipućoj vodi u kojoj ste dodali malo ulja i soli skuvajte rezance.
Kuvati 8 do 10 minuta, pa zatim kuvane rezance dobro procediti.
Mleveni mak i šećer promešati, (šećer možete dodavati po ukusu).
Otopiti margarin.
U otopljeni margarin vratiti proceđene rezance i mak pomešan sa šećerom.
Sve sastojke dobro promešati.
Služiti toplo.
Tagovi