Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci
1 kg
Krompir
50 g
Margarin
50 g
Ulje
1 Cesanj
Beli luk
- malo
So
- malo
Persun
Priprema
Priprema
Krompir očistiti i po duzini iseci jednu tanku krišku, da krompir može čvrsto stajati na podlozi
Zaseci na tanke ploške (paziti da se ne zasece do kraja-krompir mora ostati u komadu) Krompir staviti kuvati u slanu vodu. Kuvati ga nekoliko miinuta i izvaditi, te staviti u pleh za pečenje
Izmesati otopljeni margarin, maslinovo ulje, beli luk i peršun i to pažljivo preliti preko krompira. Nastojati da smesa uđe između nasecenih ploški krompira
Recept za nagradni konkurs: Otkrijte čari vege kuhinje!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Krompir
50 g Margarin
50 g Ulje
1 Cesanj Beli luk
- malo So
- malo Persun
Priprema
Priprema
Krompir očistiti i po duzini iseci jednu tanku krišku, da krompir može čvrsto stajati na podlozi
Zaseci na tanke ploške (paziti da se ne zasece do kraja-krompir mora ostati u komadu) Krompir staviti kuvati u slanu vodu. Kuvati ga nekoliko miinuta i izvaditi, te staviti u pleh za pečenje
Izmesati otopljeni margarin, maslinovo ulje, beli luk i peršun i to pažljivo preliti preko krompira. Nastojati da smesa uđe između nasecenih ploški krompira
Peći u relni
Tagovi