Sastojci

Za 30 osoba

Sastojci

2 dl mleka

2 dl vode

1 kafena kašičica soli

1/2 kafena kašičica šećera

1 kockica kvasca

1 ipo dl ulja

po potrebi brašno

Za fil

pola teglice ajvara

1 kriska sira

so i susam

1 komad/a jaje

Priprema

Priprema

FIL:

Sir izgnječiti viljuškom.

Dodati ajvar.

Posoliti i sjediniti.

TESTO:

Pomešati vodu i mleko da bude mlako.

Dodati so, šećer i kvasac da se otopi.

Dodati ulje.

Dodavati po malo brašna i umesiti glatko testo.

Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Testo podeliti na 4 jufkice.

Svaku jufkicu razviti u krug.

Iseći na 8 trouglova.

Stavljati po malo ajvara na svaki trougao.

Uvijati kiflice.

Redjati ih u podmazan plek.

Ostaviti da odstoje 15-ak minuta.

Premazati jajetom, posuti susamom i peći.