Za 30 osoba
2 dl mleka
2 dl vode
1 kafena kašičica soli
1/2 kafena kašičica šećera
1 kockica kvasca
1 ipo dl ulja
po potrebi brašno
pola teglice ajvara
1 kriska sira
so i susam
1 komad/a jaje
Priprema
FIL:
Sir izgnječiti viljuškom.
Dodati ajvar.
Posoliti i sjediniti.
TESTO:
Pomešati vodu i mleko da bude mlako.
Dodati so, šećer i kvasac da se otopi.
Dodati ulje.
Dodavati po malo brašna i umesiti glatko testo.
Ostaviti da odstoji 30 minuta.
Testo podeliti na 4 jufkice.
Svaku jufkicu razviti u krug.
Iseći na 8 trouglova.
Stavljati po malo ajvara na svaki trougao.
Uvijati kiflice.
Redjati ih u podmazan plek.
Ostaviti da odstoje 15-ak minuta.
Premazati jajetom, posuti susamom i peći.
Sastojci
Za 30 osoba
2 dl mleka
2 dl vode
1 kafena kašičica soli
1/2 kafena kašičica šećera
1 kockica kvasca
1 ipo dl ulja
po potrebi brašno
pola teglice ajvara
1 kriska sira
so i susam
1 komad/a jaje
Priprema
Priprema
FIL:
Sir izgnječiti viljuškom.
Dodati ajvar.
Posoliti i sjediniti.
TESTO:
Pomešati vodu i mleko da bude mlako.
Dodati so, šećer i kvasac da se otopi.
Dodati ulje.
Dodavati po malo brašna i umesiti glatko testo.
Ostaviti da odstoji 30 minuta.
Testo podeliti na 4 jufkice.
Svaku jufkicu razviti u krug.
Iseći na 8 trouglova.
Stavljati po malo ajvara na svaki trougao.
Uvijati kiflice.
Redjati ih u podmazan plek.
Ostaviti da odstoje 15-ak minuta.
Premazati jajetom, posuti susamom i peći.