Proso dobro oprati i ostaviti ga preko noci natopljenog u hladnoj vodi. Luk sitno iscekati i staviti u serpu da se dinsta na malo ulja. Dodati zatim ociscenu i izrendanu sargarepu, grasak i secerac. Dinstati dok povrce ne omeksa. Preliti vodom i dodati proso i kocku za supu. Kuvati 25 min uz povremeno mesanje. Po porrebi dodavati vode da se ne zalepi.
Sastojci
Za 4 osoba
6 supena kašika Prosa
1 Manja Šargarepa
1 Glavica Crnog luka
100 g Zamrtnutog graska
50 g Zamrznutog secerca
1 kafena kašičica Soli
1 Kocka za Supu
800 ml Vode
Priprema
Priprema
Proso dobro oprati i ostaviti ga preko noci natopljenog u hladnoj vodi. Luk sitno iscekati i staviti u serpu da se dinsta na malo ulja. Dodati zatim ociscenu i izrendanu sargarepu, grasak i secerac. Dinstati dok povrce ne omeksa. Preliti vodom i dodati proso i kocku za supu. Kuvati 25 min uz povremeno mesanje. Po porrebi dodavati vode da se ne zalepi.
Tagovi