Umutiti penasto belanca sa šećerom i vanil šećerom, pa polako dodavati žemanca. Umutiti dobro pa dodati brašno, griz i prašak za pecivo. Koru peći oko 20 minuta na 180 stepeni.
Stavljala sam po 6 punih kašika brašna i griza, jedna puna supena kašika ima oko 15 grama. To otprilike izađe oko 180 grama ukupno.
Preliv
Zagrejati mleko da bude toplo pa umešati mleko u prahu dok se lepo ne razbiju grudvice, a zatim dodati slatku pavlaku i sjediniti sve.
Koru izvaditi iz pleha, okrenuti je i izbockati čačkalicom, trećinu tečnosti sipati u pleh i staviti koru na stranu koja je izbockana, a zatim i sa druge strani bockati koru pa preliti polako ostatkom tečnosti.
Kada upije sve, premazati karamel prelivom kupovnim ili pravljenim po želji. A možete i rastopiti na pari karamel bombone sa malo neutralne pavlake(ako bi stavili slatku pavlaku bilo bi preslatko, zato ide neutralna).
Sastojci
Za 12 osoba
6 komad/a Jaja
6 supena kašika Šećera
2 kesica/e C Vanilin šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
6 supena kašika C Pšenični griz 250g
6 supena kašika Brašno T-400
1 l Slatke pavlake
600 ml Mleka
200 g Mleko u prahu
200-300 g Karamel preliva
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Umutiti penasto belanca sa šećerom i vanil šećerom, pa polako dodavati žemanca. Umutiti dobro pa dodati brašno, griz i prašak za pecivo. Koru peći oko 20 minuta na 180 stepeni.
Stavljala sam po 6 punih kašika brašna i griza, jedna puna supena kašika ima oko 15 grama. To otprilike izađe oko 180 grama ukupno.
Preliv
Zagrejati mleko da bude toplo pa umešati mleko u prahu dok se lepo ne razbiju grudvice, a zatim dodati slatku pavlaku i sjediniti sve.
Koru izvaditi iz pleha, okrenuti je i izbockati čačkalicom, trećinu tečnosti sipati u pleh i staviti koru na stranu koja je izbockana, a zatim i sa druge strani bockati koru pa preliti polako ostatkom tečnosti.
Kada upije sve, premazati karamel prelivom kupovnim ili pravljenim po želji. A možete i rastopiti na pari karamel bombone sa malo neutralne pavlake(ako bi stavili slatku pavlaku bilo bi preslatko, zato ide neutralna).
Tagovi