Sastojci

Za 12 osoba

Kora

6 komad/a Jaja

6 supena kašika Šećera

6 supena kašika C Pšenični griz 250g

6 supena kašika Brašno T-400

Preliv

1 l Slatke pavlake

600 ml Mleka

200 g Mleko u prahu

200-300 g Karamel preliva

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Umutiti penasto belanca sa šećerom i vanil šećerom, pa polako dodavati žemanca. Umutiti dobro pa dodati brašno, griz i prašak za pecivo. Koru peći oko 20 minuta na 180 stepeni.

Stavljala sam po 6 punih kašika brašna i griza, jedna puna supena kašika ima oko 15 grama. To otprilike izađe oko 180 grama ukupno.

Preliv

Zagrejati mleko da bude toplo pa umešati mleko u prahu dok se lepo ne razbiju grudvice, a zatim dodati slatku pavlaku i sjediniti sve.

Koru izvaditi iz pleha, okrenuti je i izbockati čačkalicom, trećinu tečnosti sipati u pleh i staviti koru na stranu koja je izbockana, a zatim i sa druge strani bockati koru pa preliti polako ostatkom tečnosti.

Kada upije sve, premazati karamel prelivom kupovnim ili pravljenim po želji. A možete i rastopiti na pari karamel bombone sa malo neutralne pavlake(ako bi stavili slatku pavlaku bilo bi preslatko, zato ide neutralna).