Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

3 komad/a mladog, crnog luka

1 koren peršuna

1 koren paškanata

5 komada šargarepe

200 g pirinča

so, biber, vegeta

1 kafena kašičica djumbira u prahu

1/2 kafena kašičica beli luk u prahu

Priprema

Priprema

Pirinač obariti (10-ak minuta) i procediti.

Peršun i paškanat iseći na sitne kockice.

Šargarepu iseckati na kolutove.

Crni luk sitno iseckati pa prodinstati.

Dodati seckano povrće i dinstati dodavajući po malo vode.

Kada omekša dodati pirinač.

Začiniti po ukusu i dodati beli luk i djumbir.

Naliti vode da ogrezne i ostaviti da se krčka 10-ak minuta.

Sipati u tepsiju.

Gore se može staviti i sečena sveža paprika.

Zapeći u rernu, na 200 stepeni 10-ak minuta.