Za 4 osoba
3 komad/a mladog, crnog luka
1 koren peršuna
1 koren paškanata
5 komada šargarepe
200 g pirinča
so, biber, vegeta
1 kafena kašičica djumbira u prahu
1/2 kafena kašičica beli luk u prahu
Priprema
Pirinač obariti (10-ak minuta) i procediti.
Peršun i paškanat iseći na sitne kockice.
Šargarepu iseckati na kolutove.
Crni luk sitno iseckati pa prodinstati.
Dodati seckano povrće i dinstati dodavajući po malo vode.
Kada omekša dodati pirinač.
Začiniti po ukusu i dodati beli luk i djumbir.
Naliti vode da ogrezne i ostaviti da se krčka 10-ak minuta.
Sipati u tepsiju.
Gore se može staviti i sečena sveža paprika.
Zapeći u rernu, na 200 stepeni 10-ak minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
3 komad/a mladog, crnog luka
1 koren peršuna
1 koren paškanata
5 komada šargarepe
200 g pirinča
so, biber, vegeta
1 kafena kašičica djumbira u prahu
1/2 kafena kašičica beli luk u prahu
Priprema
Priprema
Pirinač obariti (10-ak minuta) i procediti.
Peršun i paškanat iseći na sitne kockice.
Šargarepu iseckati na kolutove.
Crni luk sitno iseckati pa prodinstati.
Dodati seckano povrće i dinstati dodavajući po malo vode.
Kada omekša dodati pirinač.
Začiniti po ukusu i dodati beli luk i djumbir.
Naliti vode da ogrezne i ostaviti da se krčka 10-ak minuta.
Sipati u tepsiju.
Gore se može staviti i sečena sveža paprika.
Zapeći u rernu, na 200 stepeni 10-ak minuta.