Za 10 osoba
1 veći krompir
200 g brašna
1 komad/a jaje
1 supena kašika masti
100 g prezli
100 g krema
100 g šećera
Priprema
Krompir kuvati u ljusci oko pola sata.
Kada se skuva oljuštiti ga.
Ostaviti da se ohladi pa iznječiti kao za pire.
Dodati jaje, mast i brašno i umesiti testo.
Razvući ga i seći kvadrate.
Na svaki kvadrat staviti po kašičicu krema.
Napraviti krugove.
U dubljoj šerpi sipati vodu i zagrejati.
Spuštati knedle i kuvati ih dok ne izađu na površinu.
Propržiti na malo ulja prezle i šećer.
Uvaljati gotove knedle.
Ostatak sipati preko knedli.
Sastojci
Za 10 osoba
1 veći krompir
200 g brašna
1 komad/a jaje
1 supena kašika masti
100 g prezli
100 g krema
100 g šećera
Priprema
Priprema
Krompir kuvati u ljusci oko pola sata.
Kada se skuva oljuštiti ga.
Ostaviti da se ohladi pa iznječiti kao za pire.
Dodati jaje, mast i brašno i umesiti testo.
Razvući ga i seći kvadrate.
Na svaki kvadrat staviti po kašičicu krema.
Napraviti krugove.
U dubljoj šerpi sipati vodu i zagrejati.
Spuštati knedle i kuvati ih dok ne izađu na površinu.
Propržiti na malo ulja prezle i šećer.
Uvaljati gotove knedle.
Ostatak sipati preko knedli.